Lahti/Parkkinen EM-kisoihin rankingin 2. sijalta elokuussa

Elokuussa Moskovassa pelattavien beach volleyn EM-kisojen lohkoarvonnat suoritettiin keskiviikkona. Suomalaispareista maanosarankingin perusteella kisoihin kelpuutettiin odotetusti Taru Lahti Liukkonen ja Anniina Parkkinen sekä Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen.

Suomen ykköspari lähtee kisoihin peräti rankingkakkosena eli sijoitettuna B-lohkoon. Lahti-Liukkonen ja Parkkinen saivat arvonnassa kakkossijan ja alkulohkossa vastaansa sveitsiläisparin Joana Heidrich / Anouk Vergé-Dépré (ranking 14), saksalaiset Laura Ludwigin ja Margareta Kozuchin (17) sekä villillä kortilla turnaukseen päässeen venäläiskaksikon Anastasiia Frolova / Aleksandra Ganenko (32).

Vastustajista Laura Ludwig on voittanut hiekalla kaiken mahdollisen – niin olympia- kun MM- ja EM-kultaa. Arvokisamitaleja Ludwigilla on kaikkiaan kymmenen, joista kuusi Kira Walkenhorstin kanssa.

Lahti-Liukkosen ja Parkkisen kauden päätavoite on kesä-heinäkuun vaihteen MM-kisat Hampurissa. Myös FIVB:n World Tourin neljän ja viiden tähden turnaukset ovat olympiaranking kannalta EM-kisoja arvokkaammat.

– Aina on hienoa edustaa Suomea arvokisoissa. Tavoitteenamme on parantaa kahden vuoden takaista EM-kisojen viidettä sijaa ja ottaa Moskovasta mitali, Parkkinen paljastaa.

Lehtonen ja Ahtiainen (ranking 22) kohtaavat puolestaan saksalaisparit Kim Behrens / Cinja Tillmann (5) ja Sandra Ittlinger / Chantal Laboureur (10) sekä espanjalaiskaksikon Paula Soria Gutiérrez / María Belén Carro (27).

– Valmistaudumme EM-kisoihin harjoittelemalla ja pelaamalla kesäkuun lopussa Liettuan Klaipedassa järjestettävässä kutsuturnauksessa sekä heinäkuussa World Tourilla Portugalin Espinhossa ja Wienissä, Itävallassa, Lehtonen kertoo.

Lehtosella ja Ahtiaisella on puolustettavanaan viime vuoden EM-kisojen yhdeksäs sija.

– Tärkeintä on löytää nyt oma peli keskittymättä liikaa tuloksiin. Kaikki on kiinni useista pienistä onnistumisista. Painopiste on laadukkaassa päivittäisessä tekemisessä, joka viedään sitten itse peleihin.

Miesten puolella Jyrki Nurminen ja Santeri Siren saavat jännätä kisapaikkaansa todennäköisesti elokuun alkuun saakka, sillä kaksikko on tällä hetkellä EM-rankingissa 35:s eli kolmannella varasijalla.

EM-kisoissa 32 paria on jaettu kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon, joista kolme parasta etenee 24 joukkueen yhden tappion kaavioon, lohkovoittajat suoraan kaavion toiselle kierrokselle eli neljännesvälieriin. 5.-11. elokuuta pelattavien kisojen päänäyttämönä toimii perinteinen Luzhniki Stadion.

Kautta aikojen paras beach volleyn aikuisten EM-kisojen suomalaissaavutus on Emilia ja Erika Nyströmin pronssimitali vuodelta 2010.

EM-kisasivusto

https://eurobeachvolley.cev.eu/en/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: