GEL W: Valko-Venäjä otti jo viidennen voittonsa

Valko-Venäjä jatkoi voittoputkeaan lentopallon naisten Kultaisessa liigassa jo viiteen voittoon kukistamalla Suomen Hämeenlinnassa. Suomi hävisi kotipelin selkeästi 0-3 (17-25, 16-25, 18-25).

Valko-Venäjä oli kaikilla osa-alueilla Suomea edellä, syötöt olivat tehokkaita, hyökkäys terävää ja torjunnat Valko-Venäjä vei 13-2.

Suomi haparoi erityisesti aloitusten vastaanotoissa, mutta myös hyökkäyspeliin olisi kaivattu paljon lisää tehoa.

– Valko-Venäjällä oli hyvä hyökkäys ja he muuttivat iskupeliään tarvittaessa, niin että tulosta tuli. Ei meillä ollut siihen mitään sanomista, Suomen valmentaja Tapio Kangasniemi totesi.

Kangasniemi teki paljon pelaajavaihtoja. Etenkin yleispelaajia kierrätettiin erästä toiseen.

– Se on tämän joukkueen tapa, että kierrätetään ja pyritään hakemaan oikeaa kokoonpanoa. Vakiokuusikkoa ei ole ja kukaan ei voi olla varma pelipaikastaan. Jos peli ei kulje, niin vaihdetaan. Hyvähän se on, että on päästy peluuttamaan monta pelaajaa.

– Yksi peli on vielä jäljellä ja teemana on pelata hyvää lentopalloa. Aloitussyötön ja vastaanoton pitää parantua jatkossa.

Valko-Venäjä puolestaan rynnistää kohti neljän parhaan lopputurnausta, Final Fouria. Tämä ratkeaa kuitenkin vasta Espanjassa viimeisellä kierroksella.

https://www.cev.eu/Competition-Area/competition.aspx?ID=1152&PID=1649

– Me pelasimme Suomea vastaan hyvin, sovitun strategian mukaisesti. Suomella oli vaikeuksia meidän pahojen aloitussyöttöjen kanssa.

Suomen aloituskuusikossa pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Piia Korhonen, yleispelaajat Suvi Kokkonen ja Saara Esko sekä keskipelaajat Michaela Madsen ja Daniela Öhman. Liberoina pelasivat ensin Hillaelina Hämäläinen ja sitten Tiiamari Sievänen.

Valko-Venäjä aloitti ottelun todella vahvasti ja oli kaikilla osa-alueilla terävämpi. Suomella oli vaikeuksia erityisesti aloitusten vastaanotoissa. Suomalaisista Esko iski mukavasti viisi pistettä.

Toiseen erään Emmi Riikilä tuli Kokkosen tilalle yleispelaajaksi. Suomi pysyi tasoissa 13 pisteeseen, mutta Valko-Venäjä jauhoi tehokasta peliään ja jyräsi jälleen selvään erävoittoon. Valko-Venäjä otti viisi torjuntapistettä ja hyökkäsi Suomea terävämmin.

Kolmannen erän yleispelaajina aloittivat Riikilä ja Kokkonen. Valko-Venäjän tahti jatkui samana, lujat hyökkäykset ja pahat syötöt eivät antaneet Suomelle juuri mahdollisuuksia.

Suomen pistenaiset:
Piia Korhonen 13/+8
Suvi Kokkonen 7/+1
Saara Esko 7/-1
Laura Pihlajamäki 6/+5
Daniela Öhman 3/+2
Michaela Madsen 3/-1
Salla Karhu 2/0
Kaisa Alanko 1/1
Liberot: Hillaelina Hämäläinen, Tiiamari Sievänen

Ottelutilasto
https://www.cev.eu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=32008&setN=0

Ottelukuvat
https://www.cev.eu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=1152

Kimmo Nurminen/Lentopalloliitto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: