GEL M&W: Suomen miehet ja naiset iskevät lohkon kärkijoukkueita vastaan

Euroopan Kultaisessa liigassa nähdään Hämeenlinnassa sekä Suomen miesten että naisten ottelut Valko-Venäjää vastaan. Molemmat Valko-Venäjän joukkueet johtavat omaa lohkoaan.

Valko-Venäjän naiset ovat voittaneet kaikki neljä otteluaan ja miehetkin ovat hävinneet vain yhden pelin. Suomen joukkueet hävisivät vastaavanlaisessa tuplakohtaamisessa Minskissä molemmat ottelut suoraan kolmessa erässä, joten nyt on revanssin paikka.

– Me teemme kaiken mahdollisen, että voitamme tämän pelin. Meidän pitää keskittyä omaan peliimme niin, että ei tule notkahduksia vaan suoritus pysyy tasaisena läpi ottelun. Meillä on ollut erinomaisia jaksoja kaikissa peleissä. Joukkueen esitys on parantunut peli peliltä ja siihen pyrimme nytkin, miesten päävalmentaja Joel Banks sanoo.

– Olen hyvin tyytyväinen joukkueen asenteeseen ja harjoittelumotivaatioon. Joukkueen perusta on hyvä.

Suomen miehet hakevat Valko-Venäjää vastaan vielä avausvoittoaan tämän kesän Kultaisessa liigassa. Suomen naisilla sen sijaan on jo yksi voitto Azerbaidzhanista.

– Vastustajat ovat tässä lohkossa laadukkaita ja Valko-Venäjällä on erityisen hyvät laitapelaajat, joiden tappoprosentti hyökkäyksissä on ollut neljässä pelissä 50 prosentin luokkaa, naisten päävalmentaja Tapio Kangasniemi sanoo.

– Meille on tärkeää, että omasta joukkueesta nousee esiin ratkaisijoita, jotka nostavat joukkueen suoritusta, kuten aiemmissa peleissä on tapahtunutkin.

Saara Esko on tuonut hyvää panosta Suomen peliin ja odottaa tiukkaa taistelua keskiviikkona.

– Valko-Venäjä on fyysinen joukkue, joka lyö lujaa palloa. Me ollaan luotu heitä vastaan hyvät taktiikat ja jos me vaan pystytään sillä tavalla pelaamaan, mitä on treenattu, niin meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa peli, Esko sanoo.

Miesten passari Niko Haapakoksi tietää myös mitä on tulossa miesten pelissä.

– Valko-Venäjä ei hirveästi peippaile. Kyllä sieltä pallo kovaa tulee. Uskon että me pystymme parantamaan peliämme ja voittamaan Valko-Venäjän. Sitä tarvitaan, jos halutaan Kultaisessa liigassa pysyä, Haapakoski sanoo. Kultaisesta liigasta yksi joukkue putoaa ensi vuodeksi Hopeiseen liigaan.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: