Suomi jatkoon toiseen olympiakarsintaan

Suomen beach volley -miehet etenivät jatkoon Kyproksen Larnakassa pelattavasta Euroopan olympiakarsintaturnauksesta eli Continental Cupista.

Alkutahdit suomalaisten voitokkaalle päivälle löivät Jyrki Nurminen ja Santeri Siren voittamalla isäntämaan ykkösparin Dimitris Apostolou / Sotiris Siapanis 2-0 (21-8, 21-16). Pekka Piippo ja Pyry Topio jatkoivat sinivalkoista voittoputkea kaatamalla Kyproksen kakkosparin Antonis Liotatis / Georgios Chrysostomou 2-1 (15-21, 21-13, 15-10).

– Molemmat parit pelasivat omalla hyvällä taitotasolla ilman pahempia notkahduksia. Tehtiin riittävästi pisteitä otteluiden voittamiseksi, valmentaja Jussi Tommola tiivisti aamupäivän pelit.

Loppuotteluissa Ranskaa vastaan oli panoksena suora jatkopaikka. Ensimmäisessä ottelussa Piippo ja Topio kokivat 0-2 (16-21, 11-21) -tappion Quincy Ayelle ja Arnaud Gauthier-Ratille, mutta Nurminen ja Siren pitivät Suomen pelissä mukana 2-0 (21-13, 21-17) -voitolla Ranskan kakkosparista Edouard Rowlandson / Olivier Barthelemy.

Ratkaisevassa kolmannessa finaalissa Nurminen ja Siren löivät sinetin Suomen jatkopaikalle 2-1 (16-21, 21-17, 15-13) -voitolla Ranskan ykkösparista Aye / Gauthier-Rat.

– Tiukka peli, jossa molemmat parit olivat aika väsyneitä. Kolme peliä 35 asteen helteessä tuntui kyllä jaloissa. Alkukaudella on tullut muutamia tiukkoja tappioita, joten tämä voitto tuntuu nyt erityisen hyvälle. Hienoa päästä sunnuntaina palkintojen jaossa korkeimmalle korokkeelle, Siren iloitsi.

Larnakan turnauksen toisesta jatkopaikasta pelaavat Ranska sekä Kypros – Moldova -ottelun voittaja.

Toukokuussa 2020 pelattavalla Continental Cupin toisella kierroksella on mukana 24 Euroopan parasta maata. Suomen naiset ovat maanosarankingissa kahdeksan parhaan joukossa ja pääsevät näin suoraan kakkoskierrokselle.

Beach volleyssa Tokion olympialaisiin kelpuutetaan yhteensä 24 mies- ja 24 naisparia seuraavasti: järjestäjämaa Japani (1), MM-kisojen voittaja (1), syyskuussa pelattava 16 maan karsintaturnaus (2), FIVB:n ranking (15), Continental Cupin voittajat (5).

Linkki olympiakarsintasysteemiin:
https://www.lentopalloliitto.fi/urheilua/beach-volley/kansainvalinen-toiminta/fivb/olympiakarsinta.html

Heikki Kiiskinen/Lentopalloliitto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: