MM-lohkot arvottu

Kesä-heinäkuun vaihteessa Hampurissa pelattavien beach volleyn MM-kisojen lohkoarvonnat suoritettiin kaupungin raatihuoneella.

Yllä naisten lohkot, miesten lohkot kisasivulla

Kisasivusto
https://hamburg2019.com/

48 joukkuetta arvottiin 12 lohkoon siten, että FIVB:n rankingin 12 parasta sijoitettiin valmiiksi eri lohkoihin. Loput 36 joukkuetta jaettiin kolmeen eri koriin. Taru Lahti ja Anniina Parkkinen lähtevät rankingin (17:s) perusteella omaan alkulohkoonsa kakkossijoitettuina.

Suomalaisparin kanssa samassa L-lohkossa pelaavat brasilialaiset Barbara Seixas De Freitas / Fernanda Alves (12), slovakialaiset Andrea Strbova / Natalia Dubovcova (26) sekä meksikolaispari Martha Revuelta / Zaira Orellana (38).

– Todennäköinen avausvastustaja Slovakia on esittänyt viime aikoina hyviä otteita ja on siten kuntopuntarin mukaan kova. Brasilian kolmosparilla on puolestaan meriitteinä arvokisamitaleita niin MM-kisoista kuin olympialaisistakin. Meksiko on meille hieman tuntemattomampi pari. Paras saavutus heillä lienee viime kesän viides sija kolmen tähden kotiturnauksesta, päävalmentaja Kai Liukkonen puntaroi tulevia vastustajia.

Jokaisen alkulohkon kaksi parasta joukkuetta sekä neljä parasta kolmosta etenee suoraan 32 joukkueen yhden tappion kaavioon. Loput kahdeksan kolmanneksi sijoittunutta pelaa neljästä jatkopaikasta ylimääräisen lucky loser -kierroksen.

– Ensimmäisenä tavoitteena on mennä lohkosta jatkoon. Siitä saatavat rankingpisteet ovat paremmat kuin EM-kisojen voitosta. Sen jälkeen kaikki on plussaa – toisaalta jokaista peliä lähdetään voittamaan, Liukkonen sanoo kolmisen viikkoa ennen kauden tärkeintä turnausta.

Kummassakin sarjassa jaetaan yhteensä puolen miljoonan dollarin palkintopotti, josta voittajaparit kuittaavat 60 000. Kisojen avausottelut pelataan 28. kesäkuuta ja finaalit 7. heinäkuuta.

Beach volleyn MM-kisojen kautta aikojen parhaat suomalasissijoitukset ovat Emilia ja Erika Nyströmin 2013 sekä Riikka Lehtosen ja Taru Lahti-Liukkosen 2017 yhdeksännet sijat. MM-kisat järjestetään parittomina vuosina, Hampurin jälkeen vuonna 2021 Roomassa.

Heikki Kiiskinen/Lentopalloliitto

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: