Valko-Venäjä kuritti Suomen naisia

Toni Flink/Lentopalloliitto

Valko-Venäjä ei antanut Suomen naisten lentopallomaajoukkueelle mahdollisuuksia avausvoiton ottamiseen Kultaisessa liigassa keskiviikkona Minskissä. Kotijoukkue hallitsi peliä alkuhetkien jälkeen kuitaten sarjapisteet alkulohkon toisesta ottelusta erin 3-0 (25-22, 25-20, 25-17).

Suomen hyökkäystehot jäivät aika lailla yksin hakkuri Piia Korhosen kontolle. Korhonen teki 16/+10 42% hyökkäyksellä. Suomen yleispelaajaosaston Salla Karhu, Emmi Riikilä, Saara Esko ja Suvi Kokkonen yhteenlasketut tehot olivat 13/-2 ja jos mukaan lasketaan myös torjutut hyökkäykset 13/-7.

Kotijoukkueen hyökkäysprosentti oli 51 ja Suomen 35. Suorat hyökkäysvirheet menivät 6-11 ja torjunnat 3-9 Valko-Venäjän eduksi.

Valko-Venäjän laitapelaajien tulivoima oli kova. Katsiaryna Sakolchyk teki 18/+12, penkiltä tullut hakkuri Ansatasiya Hareliik 11/+9 ja hakkurina aloittanut Hanna Klimets 9/+9.

– Nihkeä matsi oli tämä toinenkin ensimmäisen erän alkua ja toisen erän puoliväliä lukuunottamatta. Valko-Venäjä alkoi lyömään palloa vasta ensimmäisen erän puolessavälissä, muuten he eivät olisi pärjänneetkään. Hyvä reaktio heiltä.  Me ei siihen pystytty vastaamaan, kuin ajoittain. Hyökkäyspeli hävittiin selkeästi, mutta terävyyttä oltaisiin kaivattu myös aina herkkään syöttö-vastaanotto peliin sekä viistohyökkäyksien puolustamiseen, päävalmentaja Tapio Kangasniemi totesi.

– Valkovenäläisillä on hyvä nippu kokeneita pelaajia ja nyt heidän laadukas nuorisoryhmä on myös tulossa tähän aikuisten maajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon.

– Tästä otetaan asiat työstöön seuraaville päiville ja ollaan parempia Azereissa. Luottoa siis löytyy ja tässä ryhmässä on edelleen taitoa pelata hyvää lentopalloa, Kangasaniemi lupasi.

Lohkon toisessa ottelussa Suomen Tampereella 3-1 -voittanut Espanja jatkoi mainioita otteita kaatamalla Azerbaidzhanin vieraissa 0-3 (21-25, 24-26, 14-25). Espanjan ykkösnainen oli jälleen Ana Escamilla, joka teki 19/+13.

Maajoukkue jatkaa Minskistä suoraan Azerbaijaniin, jossa se kohtaa isäntäjoukkueen sunnuntaina 2.6. kello 17:00 Suomen aikaa.

Suomen pistenaiset:

Piia Korhonen 16/+10
Kaisa Alanko 5/+5
Anna Czakan 5/+4
Suvi Kokkonen 4/+2
Emmi Riikilä 4/+1
Laura Pihlajamäki 4/+1
Salla Karhu 4/-4
Michaela Madsen 1/+1
Saara Esko 1/-1

Ottelutilasto
https://www.cev.eu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=32002

Ottelukuvat
https://www.cev.eu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=1152

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: