VNL Taulukko 3/15 peliä:
https://www.volleyball.world/en/vnl/women/resultsandranking/round1
Brasilia
VNL:n avausviikon komeinta antia oli Dominikaanisen tasavallan kaksi voittoa eli Venäjästä ja Brasiliasta. Kova taistelu vielä Kiinaakin vastaan toi erävoiton ja kolme erätappiota luvuin 23-25. Rivera, 34, vain jaksaa ja jaksaa pelata.
Venäjä ryhdistäytyi, Kurillo etunenässä, keskimmäisen ottelun ajaksi ja pelasi erittäin hyvin Kiinaa vastaan voittaen 3-1. Tämän ristiin pelaamisen jälkeenkin tästä nelikosta saattaa löytyä vielä aika monta finalistia.
Kiina tietysti on jo varman paikastaan finaaliemäntänä. Yanhan Liu on kovassa vireessä.
Belgrad
Serbian peliviikko oli outo: isona suosikkina ja kaikilla maailmantähdillään mukana ollut joukkue vei ensimmäisen pelin Hollantia vastaan helposti, sitten pelasi täysin kakkoskuusikolla voiton Koreasta 3-1.
Kun tähdet tulivat takaisin Turkkia vastaan, peli ei kulkenutkaan vaan tuli tappio 0-3. Turkki pelasi huikealla yrityksellä, ja on nyt yksi kolmesta kolmen voiton joukkueesta. Karakurt on hurja johtaja joukkueelleen.
https://www.fivb.com/en/about/news/karakurt-keeps-turkey-at-top-of-table?id=82540
Ruse
USA voitti odotetusti kaikki pelinsä, vaikka onkin vielä kokeilujoukkueella mukana. Belgia, Japani ja Bulgaria pelasivat kaikki odotettuun tasoonsa nähden kuitenkin yläkanttiin. Belgian ennakkoluuloton peli toi kaksi voittoa, ja Bulgaria hyvistä yrityksistään huolimatta jäi pisteittä. Tästä nelikosta muut kuin USA eivät silti lähtökohtaisesti kisaa finaalipaikoista, vaan hakevat lisää kokemusta tuleviin kilpailuihin. Japani ja Bulgaria saanevat vielä pelaajia lisää kokoonpanoon tuleville viikoille.
Opole
Italia voitti kaikki ottelunsa, vaikkakin vielä ilman suurimpia tähtiään. Puola otti kaksi voittoa, kun Smarzek, Kakolewska ja Wolosz olivat mukana.
Yleisöryntäystä ei tullut edes Saksan peleihin vaikka pelattiin aivan rajan tuntumassa. Thaimaa onnistui voittamaan keskinäisen pelin, vaikka sen nousu kansainvälisellä tasolla tuntuu hieman ottaneen takapakkia.