Korhonen ja Esko tekevät paluun maajoukkueeseen

Suomen naisten maajoukkue pelaa harjoituspelit Tallinnassa kolme kertaa Viroa vastaan 17.–19. toukokuuta.

Mukaan valittujen 14 pelaajan joukossa ovat kaikki mielenkiintoisimmat nimet, kuten Piia Korhonen ja Saara Esko. Pahasta nilkkavammasta lopulta toipunut hakkuri Piia Korhonen palasi tammi-helmikuun vaihteessa jälleen Bundesliigan peleihin mukaan, ja on nyt myös Suomen joukkueen hakkurina.

Suomi selvitti kuitenkin EM-karsinnat jatkopaikan arvoisesti syksyllä ilman Korhosta, jonka pistemäärät ja tehot ovat kevään aikana palanneet jo lähes entiselle tasolle.

Saara Esko pelasi edellisen kerran maajoukkueessa yhdeksän vuotta sitten toukokuun 2010 EM-karsinnoissa Portugalissa ja Bulgariassa, kun Suomi hankki paikan jatkokarsintaan Ranskaa vastaan Kreikka-voitolla.

Suomi valmistautuu nyt Kultaiseen liigaan ja samalla elokuun EM-kilpailuihin jo kovimmalla mahdollisella kokoonpanolla.

Passarit ovat tutut ja turvalliset Kaisa Alanko ja Katja Kylmäaho.

Keskitorjujat ovat perinteisesti olleet Suomen joukkueessa riittäviä kansainvälisille kentille. Daniela Öhman, Laura Pihlajamäki ovat taas mukana. Michaela Madsen on yksi kysymysmerkeistä, koska peliaika Ranskan mestarissa Cannes’ssa jäi vähäiseksi. Ainoana kotimaan kentiltä paikalle yltävä on Anna Czakan ja hän on maajoukkueen ensikertalainen. Roosa Laakkonen saattaa myös mahtua mukaan Ranskan kakkosliigakauden päätyttyä.

Laitapelaajista Suvi Kokkonen, Salla Karhu, Emmi Riikilä ja Jessica Kosonen ovat kaikki kuluneen vuoden aikana näyttäneet osaamisensa myös kansainvälisillä kentillä.

Liberopaikalla avauspeleissä mukana ovat vastaanotossa parhaimmillaan oleva kaksikko Hillaelina Hämäläinen ja Tiiamari Sievänen. Tärkeäksi lisäksi odotellaan vielä etenkin puolustuspeliin valtavasti lisää elämää tuovaa Roosa Koskeloa, jonka raskas kausi Saksassa vasta päättyi.

https://www.lentopalloliitto.fi/elamyksia/uutiset/uutisarkisto/lentopallonaiset-viro-maaotteluihin-valittu.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s