Olympiakos Kreikan mestariksi

Passari Eemi Tervaportin edustama Olympiakos Pireus uusi Kreikan lentopallomestaruuden kaatamalla kolmannen kerran PAOK:in. Päätöspelin eränumerot kirjattiin 3-0 (26-24, 25-23, 25-23), ja koko finaalisarja samoin numeroin.

Ottelun käsikirjoitus kulki samana käytännössä alusta loppuun – PAOK hallitsi erien alkuja, Olympiakos puolestaan niiden loppuja. Voittotahdit Olympiakosin mestaruudelle löi kanadalaishakkuri Gavin Schmitt (20/+11) päätöserän neljällä peräkkäisellä ässäsyötöllään.

Mestaruus oli perinteikkäälle kreikkalaisseuralle kautta aikojen 29:s. Lähes 2000 kotijoukkueen fanaattista kannattajaa piti Melina Merkouri -hallissa soihtuineen lämminhenkistä tunnelmaa yllä koko pelin ajan, mutta tärkeimmät fanit löytyvät paljon lähempää.

– Liian harvoin puhutaan siitä, että omat tukijoukot eli perhe on täällä apuna. Ilman heitä tämä mestaruus ei tuntuisi yhtään miltään. He antavat minulle mahdollisuuden tehdä sitä, mitä todella rakastan, Tervaportti kiitteli läheisiään.

Tervaportilla on ennestään palkintokokoelmissaan mm. Suomen mestaruus Sun Volleyn riveissä 2010 sekä kolme peräkkäistä Belgian mestaruutta Knack Roeselaressa 2013-15. Tervaportti on mukana myös maajoukkueryhmässä, joka valmistautuu 25. toukokuuta Tampereella alkavaan Euroopan kultaiseen liigaan. Ennen sitä on kuitenkin pienen loma paikka.

– Lupasin ennen peliä, että jos voitetaan mestaruus, niin juhlin ensin kaksi päivää Kermisen Laurin Venäjän mestaruutta ja sitten kaksi päivää omaani. Katsotaan miten 29-vuotiaalla kisakunto kestää, Tervaportti virnuili.

volleyleague.gr

11.5. tiedetään juhliiko Roosa Koskelo ja koko Stuttgart naisten Saksan lentopallomestaruutta vai viekö Schwerin mestaruuden. Schwerin nimitttäin tasoitti vakuuttavalla esityksellä kotikentällään finaalisarjan voitot 2-2:een.

– Eipä ole paljon sanottavaa tästä pelistä, niin pahasti tuli turpaan, Koskelo tiivisti.

Schwerinin voittolukemat olivat 3-0 (25-15, 25-18, 25-16).

Stuttgartin iltaa synkisti yhden joukkueen pelaajan pohjeluun katkeaminen.

– Onneksi lauantaina on viimeinen peli, ei ole tässä kropassa jäljellä sen jälkeen enää mitään. Kasataan rippeet tuohon taisteluun, suomalaislibero lupaili.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: