Hämeenlinnalle kovaa seuraa Mestarien liigaan

Suomessa nähdään lähestyvän talven aikana todella kovia naisten lentopallon seurajoukkueita. Hämeenlinnan Lentopallokerhon lohkovastustajat arvottiin tämän talven naisten lentopallon Mestarien liigaan. Mestarien liiga on maailman kovatasoisin seurajoukkueiden lentopalloturnaus.

Kotimaassa Hämeenlinnan Lentopallokerhona esiintyvä seura pelaa Eurokentillä ytimekkäästi Hämeenlinna -nimellä.

Hämeenlinnan lohkoon arvottiin maailmantähtiä vilisevä turkkilaisjoukkue Eczacibasi, legendaarisen Nikolay Karpolin valmentama venäläisjoukkue Uralochka Jekaterinburg sekä toinen kivikova venäläisjoukkue Zenit Kazan.

Arvonnan suoritti Budapestissa Unkarissa olympiavoittaja ja nelinkertainen Mestarien liigan voittaja, venäläislegenda Sergey Tetyukhin.

– Erityisesti nuorien pelaajiemme suhteen on hieno päästä pelaamaan parhaita vastaan. Oltaisiin toivottu kyllä yhtä italialaisjoukkuetta, muuten meni arvonta viimeisen päälle hyvin. Hienoa saada maailman parhaita Hämeenlinnaan, Hämeenlinnan Lentopallokerhon manageri Ville Kalliomäki totesi arvonnan jälkeen tyytyväisenä.

Samoilla linjoilla Kalliomäen kanssa oli päävalmentaja Matteo Pentassuglia.

– Olen todella innoissani, aivan todellakin. Todella kovia joukkueita saamme vastaamme, mutta se on vain hienoa. Hienoa päästä kohtaamaan maailman parhaita joukkueitta ja pelaajia. Kovia pelillisiä haasteita on tietysti edessämme, kun esimerkiksi maailman paras pelaaja on verkon toisella puolella, Pentassuglia totesi.

Hämeenlinnan Mestarien liigan taival käynnistyy marraskuun lopulla (20.-22.11.) pelattavalla vierasottelulla. Hämeenlinnan kotipelipäivät ovat 19.12., 19.2. ja 26.2. eli toinen, viides ja kuuden ottelu.

Lohkovaiheesta jokaisen viiden lohkon voittaja ja kolme parasta lohkokakkosta etenevät puolivälieriin, joiden voittajat pääsevät välieriin. Tällä kaudella ei järjestetä erikseen neljän parhaan lopputurnausta, vaan välierien voittajat ratkaisevat mestaruuden yhden ottelun finaalissa.

Todella kovia joukkueita ja nimiä vastassa

Eczacibasi VitrA Istanbul on hallitseva CEV Cupin voittaja sekä Mestarien liigan kaksinkertainen mitalisti kolmen edeltävän kauden aikana (mestari 2015). 2015 ja 2016 istanbulilaisjoukkue voitti myös seurajoukkueiden maailmanmestaruuden. Joukkueen suurimmat tähdet ovat Serbian juuri maailmanmestariksi johtanut hakkuri Tijana Boskovic, Etelä-Korean yleispelaajasupertähti Kim Yeong-koung sekä maailmanmestari ja kaksinkertainen olympiamitalisti Jordan Larson.

Uralochka NTMK-Jekaterinburg tunnetaan kaikkien aikojen arvostetuimman naisten lentopallovalmentajan Nikolay Karpolin joukkueena. Hän on vaikuttanut seurassa jo lähes 50 vuotta ja toimii edelleen päävalmentajana. Joukkue oli viime vuonna CEV Cupissa puolivälierissä ja oli Venäjän superliigassa pronssilla.

Dinamo Kazan puolestaan tuo riveissään hämeenlinnalaisia vastaan tukun Venäjän maajoukkuepelaajia. Joukkue oli viime kaudella Mestarien liigassa aina puolivälierissä asti ja otti hopeaa Venäjän Superliigassa Dinamo Moskovalle finaaleissa hävittyään.

Naisten Mestarien liigan lohkot:

A: Vakifbank (TUR), Beziers (FRA), Maritza Plovdiv (BUL), Alba Blaj (ROM) / Stuttgart (GER)

B: Eczacibasi (TUR), Kazan (RUS), Hämeenlinna (FIN), Uralochka (RUS)

C: Novara (ITA), RC Cannes (FRA), Minchanka Minsk (BLR), Mulhouse (FRA) / Budowlani Lodz (POL)

D: Conegliano (ITA), LKS Lodz (POL), Schwerin (GER), Scandicci (ITA)

E: Dinamo Moskova (RUS), Chemik Police (POL), CSM Bukarest (ROM), Fenerbahce (TUR)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: