Vilponen hakkurina, Korhonen vielä sivussa

Suomen maajoukkue virittäytyy 15.8. alkaviin EM-karsintoihin Slovenian helteessä pelaamalla kolme ottelua. Mariborin neljän maan turnauksen avauspelissä naiset kukistivat Itävallan 3-0 (25-21, 25-20, 25-22). 

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi kuvaili olosuhteita ”vähintääkin subtrooppisiksi”. Mariborissa on päivälämpötila kiivennyt viime päivinä jo lähelle 40 astetta.

– Vielä vähän kesäterästä peliä, mutta loppua kohti taas päästiin juoneen paremmin mukaan, Kangasniemi tiivisti.

Hakkurina nähtiin mainiosti esiintynyt Pauliina Vilponen Piia Korhosen hakiessa vielä alkukesän loukkaantumisesta pelikuntoa. Korhosen pelaamisesta EM-karsinnoissa tehdään päätös käynnissä olevan turnauksen jälkeen.

– Itävalta pelasi aika erilaista peliä mihin olemme tottuneet, joten alussa olimme vähän purjeessa heidän laitureiden kanssa. Hyvällä syötöllä ja side out -pelaamisella kuitenkin käännettiin hankalat tilanteet voitoksi, päävalmentaja kuvaili illan tapahtumia.

Suomi kohtasi Itävallan nyt 30:nnen kerran. Suomi on voittanut 16 perättäistä ottelua edellisen tappion ollessa jo 27 vuoden takaa. Kaikkiaan voitot ovat Suomelle 25-5. Suomi on Euroopan rankingissa sijalla 20 ja Itävalta 26. Itävalta on panostanut naisten maajoukkueeseen viimeisen parin vuoden ajan muun muassa palkkaamalla entisen Dinamo Moskovan ja Volero Zürichin päävalmentajan Svetlana Ilicin maajoukkueen peräsimeen.

Laura Pihlajamäelle maaottelu oli uran sadas, joka on nykyjoukkueesta selkeästi suurin ottelumäärä. Kaisa Alanko on tilastokakkosena nyt 76:lla maaottelulla. Pihlajamäestä tuli 20:s sataan maaottelun yltänyt nainen ja torstaina hän nousee kaikkien aikojen tilastossa tilalle 18 ohi tasan sata maaottelua urallaan pelanneiden Saara Eskon ja Inkari Ylitalon. Esko oli myös edellinen suomalaisnainen, joka pääsi sataan maaotteluun kahdeksan vuotta sitten.

Suomi kohtaa vielä turnauksen emäntämaan Slovenian Azerbaidzhanin.

Naiset valmistautuvat EM-karsintoihin, jotka käynnistyvät 15.8. vierasottelulla Virossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: