VCL: Hämeenlinna suoraan lohkovaiheeseen

28.06.2018

Suomen mestari Hämeenlinnan Lentiskerho sai paikan Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Rankingin perusteella Hämeenlinna -nimellä pelaavan seuran piti olla mukana karsintakierroksilta alkaen taistelemassa kahdesta paikasta lohkovaiheeseen, mutta muutaman poisjäännin myötä seuralle avautui paikka suoraan lohkovaiheeseen,.

Euroopan Lentopalloliitto CEV uutisoi aiheesta päivää ennen kolmen ensimmäisen kierroksen arvontoja.

Hämeenlinna on näin kolmas suomalaisjoukkue nykymuotoisen lentopallon Mestarien liigan lohkovaiheessa. LP Salo (LP Viesti) oli mukana naisten liigassa 2014-2015 ja Ford Store Levoranta (VaLePa) viime kaudella miesten puolella.

– Tämä on todella hieno ja iso uutinen meille. Tämä tarjoaa mahdollisuuden pelata varmasti maailman kärkijoukkueita vastaan ja nostaa tasoamme jokaisen pelin myötä. Olen varma, että tämä motivoi joukkuetta laittamaan aina 100 % peliin ja näyttää, että ansaitsemme paikan, Hämeenlinnan päävalmentaja Matteo Pentassuglia totesi tuoreeltaan todella iloisena päätöksestä kuullessaan.

Paikkaa lohkovaiheeseen eivät ottaneet vastaan Sveitsi, Tšekki eikä Serbia. Myöskään seuraavana rankingissa olleen Slovenian edustaja ei ollut valmis lähtemään mukaan. Näin Hämeenlinnan lisäksi paikan rankingin ”ulkopuolelta” saivat lohkovaiheeseen Valko-Venäjä (Minchanka Minsk) ja Bulgaria (Maritza Plovdiv).

Lohkovaiheen arvonta tapahtuu 2. marraskuuta.

Suoraan lohkovaiheeseen päässeet joukkueet naisten Mestarien liigassa:

Turkki: Vakifbank, Eczacibasi ja Fenerbahce
Italia: Conegliano, Novara, Scandicci
Venäjä. Dinamo Moskova, Dinamo Kazan, Uralochka Jekaterinburg
Puola: Chemik Police, LKS Lodz
Ranska: Beziers (Daniela Öhman), RC Cannes
Romania: CSM Bukarest
Saksa: SCC Schwerin
Valko-Venäjä: Minchanka Minsk
Bulgaria: Maritza Plovdiv
Suomi: Hämeenlinna

Miesten Mestarien liigassa Ford Store Levoranta -nimellä pelaava VaLePa Sastamala Tampere aloittaa pelit 1. kierrokselta. Lohkovaiheeseen pääsyyn tarvitaan kahden otteluparin voitto. Otteluparit arvotaan perjantaina kello 12 alkavassa tilaisuudessa. Samalla arvotaan myös seitsemän muun suomalaisjoukkueen kaaviot CEV Cupiin ja Challenge Cupiin.

Miesten Mestarien liigan lohkovaiheen paikasta luopui Kreikka ja paikan sai näin Tsekin mestari Karlovarsko.  Rankingissa Suomen edellä olisi vielä ollut kolme muutakin maata (Itävalta, Serbia ja Bulgaria).

arvonta cev cup

CEV Cupin (LP Salo) ja Challenge Cupin (Kangasala, LiigaPloki, Kuusamo) otteluparien arvonnat tehdään Mestareiden liigan arvontojen jälkeen.

https://www.cev.eu/Competition-Area/competition.aspx?ID=1119&PID=-1

arvonta challenge cup

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: