GEL: Mitalit Bulgariaan, Unkariin ja Tshekkiin, Suomi sitkeili neljänneksi

Tshekki vei Euroopan liigan pronssiottelun Suomea vastaan lukemin 3-1 (25-17, 28-26, 26-26, 25-21). Bulgaria hoiteli finaalissa kotijoukkue Unkarin 3-0 (25-12, 27-25, 25-14).

Suomi kykeni tasapäiseen taisteluun, kun pelaajat pystyivät verkolla tekemään kylmäpäisiä ratkaisuja ja syöttökin saatiin kuntoon. Tshekki oli pitkään parempi puolustuspelissä, mutta loppua kohti Suomi pystyi myös torjuntaa ja puolustuspeliä parantamaan.

Keskipelaajien rooli lisääntyi Tshekki-pelin loppua kohti, mikä sai vastustajan varpailleen ja hetkeksi sekaisin. Monipuolinen Suomi oli paljon vaikeampi pideltävä.

Suomi kiristi kolmannessa erässä taistelemaan erävoitosta oltuaan alkuun sitä jo selvästi tappiolla. Ilahduttava erävoitto tuli sen jälkeen kun Tshekillä ehti olla jo neljä ottelupalloa, mutta Suomi kävi 25-24 johdossa ja vei erän lopulta 27-25.

Jo toisessa erässä Suomi pääsi pari kertaa eräpalloon, mutta Tshekki pystyi kääntämään tilanteen edukseen. Jälkikäteen on helppo sanoa että tehokkaan hakkurin avulla Suomi olisi ollut tässä turnauksessa korkeammalla.

Toisaalta – sekä Unkarin että Tshekin joukkueet olivat selvästi enemmän yleispelaajien kuin hakkurin varassa, joten sikäli nämä kolme joukkuetta olivat tasaiset  finaaliturnauksessa. Voittaja Bulgaria näytti kuuluvansa astetta kovempien joukkoon Euroopassa.

Suomea vastaan Tshekin passari Katerina Valkova pystyi rakentamaan hyvät kuviot ja usein ratkaisi palloralleja henkilökohtaisella taidollaan. Michaela Mlejnkova oli kovin hyökkääjä 25 tehdyllä pisteellä ja hän lopulta neljännessä erässä myös ratkaisi pelin.

Suomi ei tällä porukalla lopulta ollut kykeneväinen finaaliturnauksessa yllätyksiin, ja vähän yllättäviäkin virheitä tuli hieman liikaa. Vaikka pistetilanteessa oltiin koko ajan lähellä vastustajaa, kuitenkin lähes koko ajan Suomi joutui olemaan takaa-ajajana.

Toisaalta positiivisia asioita löytyi lopulta, vaikka hiukan tuuriakin vaadittiin, ettei Tshekki vienyt peliä jo 3-0. Suomen peli selvästi vapautui erävoitosta. Omaa pelitapaa pidettiin yllä alusta asti, ja siihen uskottiin, vaikka vaikeita hetkiä oli.

Salla Karhu teki Suomen parhaat lukemat 17 pistettä ja kolmikko Pauliina Vilponen, Laura Pihlajamäki ja Daniela Öhman 13 pistettä.

Tasainen neljäs erä kulki sekin pikkuisen Tshekin komennossa, kunnes erän keskivaiheilla Suomi käänsi erän johdokseen etenkin painavan syötön ja muutaman ässän avustamana. Viidettä erää lähennellyt parin pisteen johto kääntyi kuitenkin Tshekin taas löydettyä pelinsä aika isoksikin erävoitoksi sen muuten tasaisesta kulusta huolimatta.

Suomelle neljäskin sija tarkoittaa palkintorahaa lisää 40 000 euroa, alkulohkosta hankitun 10 000 euron lisäksi. Tshekille ojennettiin hiukan isompi shekki, 60 000 euroa. Bulgaria ja Unkari taistelevat isoimmista rahoista finaalissa. Voittaja saa 125 000 euroa ja kakkonen 80 000 euroa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s