GEL: Bulgaria finaaliin, Suomi pronssiotteluun

Bulgaria otti voiton ja finaalipaikan Euroopan Kultaisen liigan välierässä Suomea vastaan lukemin 3-0 (25-21, 25-13, 25-14). Samalla Bulgaria varmisti jatkopaikan Volleyball Nations Leagueta kohti vievään maailmankarsintaturnaukseen Perussa juhannuksena.

Toisen finaalipaikan Budapestissa otti kotijoukkue Unkari voittamalla Tshekin 3-0.

Suomi kohtaa näin ollen Euroopan liigan pronssiottelussa vielä Budapestissa Tshekin.

Suomi taisteli hyvin välierässä ensimmäisen erän Bulgariaa vastaan mutta sitten repesi. Bulgarian voimapelaajat höystettynä tasapainottavalla yleispelaajalla Gergana Dimitrovalla veivät peliä kovin helposti hyökkäys- ja puolustuspuolella.

Pauliina Vilponen ja Suvi Kokkonen hyökkäsivät ensimmäisessä erässä niin hyvin, että Suomi saavutti Bulgarian alussa hankkiman johdon. Ihan loppuun asti ei Suomi pysynyt kovassa kyydissä ja Bulgaria vei erän.

Pikkunätti peli ja käsien kautta pisteiden lyöminen eivät kuitenkaan ihan vielä riitä kun kovemman luokan voimajoukkueita tulee vastaan. Ohi olisi myös välillä päästävä useammin voimalla, kuten mainittu kaksikko tässä alkuun onnistuikin muutaman kerran.

Hieman totuttua erilaiset Bulgarian hyökkäyskuviot menivät liian helposti vielä läpi kokemattoman Suomen torjuntapelin ja puolustajat olivat välillä mahdottoman tehtävän edessä. Suomen keskihyökkäyspeli myöskin jäi vastustajaan verrattuna aivan liian kevyeksi.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s