GEL: Suomen puhdas kotisaldo säilyi

Suomi otti mainion revanssivoiton Kroatiasta Euroopan liigan kotipelien päätökseksi lukemin 3-1 (25-18, 24-26, 25-15, 25-18).

Kolmen pisteen voitto tarkoittaa sitä että Suomi on hyvissä asemissa paikasta Euroopan liigan lopputurnaukseen, kun kaksi ottelukierrosta on jäljellä. Suomi otti voitot kaikista kotiotteluistaan. Vielä on jäljellä vierasottelut Unkaria ja Ranskaa vastaan.

Pelkkä Ranskan voittaminen ei välttämättä vielä riitä Budapestin-matkaan. Unkari voittaminen lohko-ottelussa sen sijaan toisi todennäköisesti ykköspaikan ja varman finaalipaikan.

Kun samaan aikaan toisessa lohkossa Azerbaidzhan voitti kotonaan Bulgarian niin ikään 3-1, on vertailussa lohkojen kesken parhaan kakkosen paikka tällä hetkellä yhdeksässä pisteessä monella maalla, joten finaalipaikkojen jako menee erittäin tiukaksi.

http://www.cev.lu/Competition-Area/CompetitionStandings.aspx?ID=1090

Suomi aloitti ilahduttavasti Kroatiaa vastaan, ja piti  ensimmäisen erän alussa hankkimansa johdon loppuun asti. Suomi pelasi todella vähillä omilla virheillä antaen niillä vastustajalle niillä vain kolme pistettä ja voitti 25-18.

Pienten asioiden suorittamista tarkemmin olisi vaadittu seuraavassa erässä. Helpot pallot nousivat epätarkasti passari Kaisa Alangolle. Lisäksi passit eivät aina olleet lyötävissä, kun vastaanottopelikin hiukan haki uomiaan.

Löysäily johti siihen, että kun paikka saada ero kiinni annettiin, sitä ei käytetty. Sen sijaan Kroatia piti muutaman pisteen johtonsa erän loppuun asti.

Kroatian toinen libero Rene Sain, joka vaihdettiin toiseen erään kentälle, oli huomattavasti ensimmäistä liikkuvampi ja hän heitteli passeja heikoistakin nostoista eri puolilta kenttää lyötäväksi.

Suomen puolelta hieno vaihe osui takaa-ajoon Laura Pihlajamäelle. Hän torjui pari pinnaa, löi pari pistettä satasella ja vaimensi palloja hyökättäväksi. Koko loppupeli toimi tasaisesti Suomen koko joukkueelta ja se sai Kroatian hämmentymään.

Piia Korhosella oli vaisumpi erän keskivaihe. Hänen saldonsa ”putosi” ensimmäisen erän 6/+6:sta 11/+5:een. Loppua kohti kiihtyneestä takaa-ajosta huolimatta Kroatian johto piti 22-25:een saakka.

Korhosen kanssa samassa lukemassa 11/+5 oli kahden erän jälkeen vastustajan pelätty hakkuri Samanta Fabris, jonka Suomi sai pelissä suhteellisen hyvin kuriin.

Kolmannen erän alkuun Suomi sai hyvin annettua painetta syötöllään Kroatian kenttäpuolelle ja kotijoukkue vei peliä aivan miten tahtoi 10-3 -tilanteeseen asti. Sen jälkeen muutama oma virhe ja vähemmän fiksu tilanteen pelaaminen johti siihen, että Kroatia sai pikku hiljaa pistetilanteen kiinni.

Suomi piristyi taistelemaan uudelleen erävoitosta koko porukan voimin ja Kroatia vaipui lopulta surkeaan erätappioon 25-15.

Neljännen erän keskivaiheilla Suomi käänsi erän johdokseen Kaisa Alangon syöttövuorolla, joka paikka on toiminut aiemmissakin otteluissa Suomen pitkän verkkorotaation avulla. Loppuerässä Kroatia antoi periksi jälleen jonkin verran ja Suomi vei erän 25-18.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s