GEL: Suomi taistelee lohkovoitosta

Suomi hyydytti Unkarin 3-1 (25-19, 23-25, 25-16, 25-19) Tampereella Kultaisen liigan ottelussa. Voitto kolmella pisteellä tarkoittaa että Suomen tavoittelema lohkovoitto on hienosti mahdollista, kun tämän kaksikon ohella Kroatia kuuluu kovaan kolmikkoon ja näiden välillä voitot ovat toistaiseksi menneet tasaisesti ristiin, nimen omaan niin että kaikki ovat voittaneet pelinsä kotona.

Saman matematiikan jatkumoksi sopisi siis oikein hyvin, että Suomi voittaisi seuraavaksi Kroatian Turussa 30.5. Nyt ollaan runkosarjan puolivälissä ja kaikilla on kuusi pistettä.

https://www.cev.eu/Competition-Area/competition.aspx?ID=1090&PID=1595

”Unkari oli ehkä kohtaamistamme joukkueista tasaisin. Onnistuimme erinomaisesti niissä asioissa, mistä etukäteen puhuimme”, Suomen kapteeni Pauliina Vilponen sanoi.

”Kun jatkamme näin, voitamme myös Kroatian, Nyt korostuu se, mikä joukkue jaksaa tiukan tahdin, ja uskon että me olemme siinä vahvoja ja kärsivällisiä, yhden lepopäivän jälkeen.”

Piia Korhosen, Salla Karhun ja Pauliina Vilposen laitapeli kesti vertailun unkarilaisiin ja lopulta enemmänkin, alkuun kovakätisenkin näköisiä vieraiden yleispelaajia vastaan.

Heistä kapteeni Renata Sandor harmitteli valmistautumisen puutetta.

”Vastustaja oli hyvä, emme osanneet tehdä oikeita taktisia ratkaisuja, vaikka näimme heistä videon.”

Suomi vei jo toista erää jo selvällä erolla, mutta jäi siinä odottelemaan erän puolivälissä vastustajaa ja päästi ohikin erävoittoon.

karhuohittaa

Suomen Valmentaja Tapio Kangasniemi luonnehti kysyttäessä hienosti pelannutta Salla Karhua, joka Ruudun haastattelussa ilmoitti mielellään ottavansa vaikka jokaisen passin omaksi lyötäväkseen.

”Se kuvastaa sitä miten paljon hän haluaa pelata koko ajan ja voittaa. Hän on ottanut huikeita kehitysaskelia kansainvälisellä tasolla parin viime vuoden aikana”, Kangasniemi sanoi.

Unkarin asennoitumista puolestaan kuvaa se, että ainoa mikä valmentaja Jan De Brandtia pelin harmitti oli se, että ottelun verkkotuomari hänen mielestään puhalsi verkkovirheitä vain heidän joukkueelleen.

Kieltämättä kaksi tiukkaa tuomariratkaisua tuli juuri niissä tilanteissa, kun näytti että Unkari vielä lopussa oli kirimässä lähelle.

”Ei Suomi olisi tarvinnut voittoon hänen apujaan”, De Brandt kommentoi.

Euroopan liigoissahan käytäntönä on että verkkotuomari tulee aina järjestäjän omasta maasta.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s