GEL: Suomelle kelpaa vain 3-0 voitto Jyväskylässä

Suomen naiset hävisivät harmittavasti ensimmäisen ottelunsa Euroopan kultaisessa liigassa Kroatialle Splitissä 0-3. Lohkon toisessa ottelussa Unkari voitti Ranskan 3-0.

https://www.cev.eu/Competition-Area/CompetitionNews.aspx?NewsID=27224&ID=1090

Unkari ei ollut pelissä ihan parhaimmistollaan mukana, verrattuna viime kertaisiin EM-karsintoihin, joten se tarkoittaa mielenkiintoisia jatkovaiheita. Suomi kamppaileekin lohkossa lähinnä Kroatiaa vastaan, joko ykkös- tai kakkospaikasta. Kroatialla oli yllättävänkin vahva naisisto tällä kertaa mukana.

Tasaisen kovia pelejä on luvassa sekä Unkaria että Kroatiaa vastaan siis.

Suomi kohtaa Jyväskylässä seuraavaksi Ranskan, joka toivottavasti jää lohkon heittopussiksi. Ainakin pitäisi olla näin. Lohkon ensimmäiset tulokset tarkoittavat lähtökohtaisesti sitä että finaalipaikkaa ajatellen hieman köykäinen Ranska pitää siis kaataa kahdesti ja sen Suomen toki pitäisikin tehdä helposti.

Oleellisinta Ranskasta otettavien 3-0 voittojen lisäksi jatkopaikan kannalta olisi kaataa Turussa Kroatia 30. toukokuuta. selvin lukemin, koska sen pitää varsinkin jäädä Suomen taakse, jos Unkari voittaa lohkon. Ratkaisevaan asemaan jää sitten kumpi, Suomi vai Kroatia pystyy paremmin haastamaan Unkarin.

Unkari on varma finalisti, koska pelit käydään Budapestissa kesäkuun puolivälissä. Unkarin lohkovoitosta riippuu, vertaillaanko kakkosia ja meneekö tästä lohkosta ketään muuta jatkoon.

Kovimmissa otteluissa Unkaria ja Kroatiaa vastaan Suomen on parannettava etenkin kenttäpelissä libero Tiiamari Sieväsen johdolla. Erikoista Suomen avauspelissä oli Noora Kososen peluuttaminen toisena liberona ja sama näyttäisi jatkuvan Jyväskylässä.

https://www.cev.eu/Competition-Area/MatchPage.aspx?mID=31093&ID=1090

Kosonen pelasi liberon paikalla kolmannessa erässä, vaikka virallisessa tilastossa siitä ei merkintää näy. Suomen ykköslibero (ja ainoa oikea libero) Tiiamari Sievänen joutui Kroatian hyökkäysten poimimisen edessä kovaan paikkaan, kun torjuntaa ei osattu ihan oikein rakentaa aina eteen oikealla tavalla.

Toki pistetorjuntoja ja vaimennuksiakin välillä tuli hienosti, mutta välillä torjunta ei näyttänyt olevan lähelläkään oikealla paikalla. Laitatorjujien olisi kyettävä lukemaan vastustajan peliä paremmin.

Suomella olisi kuitenkin joukkueessaan Noora Kososta luontaisemmin liberopaikalle sopiva Salla Karhu, jonka vastaanottopeli kulkee riittävästi, mutta verkkokierroksilla tulee auttamatta ongelmia kovimpia maita vastaan.

https://www.cev.eu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=31090

Hyökkäysteho oli Kroatiaa vastaan Karhulla vain 1/10. Jos jollakulla hyökkääjistä peli noin tökkii, Kosonen tarvittaisiin rämäpäisyydessään mukaan hyökkäyspeliin isona lisänä. Kansainväliset säännöt kun eivät tunne suomalaisten keksimää ”eräkohtainen libero” -systeemiä, jolloin kentän ulkopuolella seisoskeleva libero saisi pelata myös yleispelaajana.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s