Nikolai Karpolista ”Työn sankari”

Vapunpäivänä 80 vuotta täyttävä venäläinen valmentajakuuluisuus Nikolai Karpol sai merkittävän tunnustuksen, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin myönsi hänelle arvonimen, joka vuosittain annetaan vain harvoille ja valituille.

Vuodesta 2013 alkaen uudelleen Venäjällä käyttöön otettu, aiemmin ennen II maailmansotaa käytössä ollut ”Työn sankari” annettiin tänä vuonna muun muassa tälle ikimuistettavalle valmentajalle.

Vaikka ulospäin Nikolai Karpolin johtaminen on aina näyttänyt erittäin autoritääriseltä, useat pelaajat ovat kertoneet, että kyseessä on vain kulissi, jota pidetään yllä peleissä. Muulloin naiset ainakin väittävät Karpolin olevan erittäin opettavainen ja ”mukava valkku”. Tuskinpa hän muuten olisi näin pitkään uraansa saanut jatkaakaan.

Tänä kautena Karpolin vuodesta 1969 alkaen valmentama joukkue Uralochka sijoittui Venäjän Superligassa kolmanneksi ja se tarkoitti samalla ensi kaudeksi paikkaa Mestarien liigassa.

http://www.ivolleymagazine.it/2018/04/23/pallavolo-russia-vladimir-putin-ha-conferito-a-nikolay-karpol-il-titolo-di-eroe-del-lavoro/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s