Lentopallopoikien EM-paikka ratkeaa sunnuntaina

Suomen alle 18-vuotiaat pojat sijoittuivat alkulohkossaan toiseksi Italian Martina Francassa pelatussa lentopallon EM-karsintaturnauksessa ja joutuvat näin jännittämään kisapaikkaansa sunnuntaihin, jolloin muut lohkot pelataan loppuun.

Lauantain päätöspelissä hallitseva Euroopan mestari Italia kaatoi Suomen selvästi 3-0 (25-13. 25-14, 25-17) ja eteni suoraan huhtikuussa Slovakiassa ja Tshekissä järjestettävään 12 joukkueen lopputurnaukseen. Lohkovoittajien lisäksi kisapaikan saa kolme parasta kakkosta, joten Suomi on mukana tässä vertailussa.

Poikien lohkot vertailua varten.

– Sitä saatiin, mitä täältä ansaittiin. Italia oli liian kova kanto meidän kaskessa, päävalmentaja Aapo Rantanen sanaili.

Suomen vastaanotto kesti vertailun vastustajan kanssa, mutta Italia hyökkäsi kovilla 62 prosentin tehoilla ja napsi kolmeen erään 11 torjuntapistettä.

– Oltiin kyllä aika lailla altavastaajia. Lähdettiin pelaamaan rohkeasti, mutta onnistumisia emme oikein saaneet. Oli hienoa kuitenkin hienoa huomata, että päät pysyivät pystyssä koko ajan. Kaiken kaikkiaan olen poikien tekemiseen erittäin tyytyväinen, Rantanen päätti.

Italian ja Suomen välistä EM-karsintaturnauksen ratkaisuottelua seurasi paikan päällä 2000 katsojaa.

 

Alle 17-vuotiaat tytöt jäivät Venäjällä kahden tappion myötä lohkokolmosiksi, eivätkä selviytyneet huhtikuun EM-lopputurnaukseen. Päätöspelissä sinivalkoisten hyvä alku Ranskaa vastaan toi erävoiton, mutta vastustaja oli lopulta vahvempi lukemin 3-1 (21-25, 25-17, 25-15, 25-21).

U18-pojat, Suomi-Italia tilastot

http://cev.lu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=30737

U17-tytöt, Suomi-Ranska tilastot

http://cev.lu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=30689

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s