Kreikan mestari Ford Storen ensimmäinen mittari Mestarien liigassa

Kreikan ykkösjoukkueen aseman viime kausina napannut PAOK Thessaloniki on Ford Store Levorannan (VaLePa) ensimmäinen koetinkivi miesten lentopallon Mestarien liigan lohkovaiheessa tulevana tiistaina Hämeenlinnassa.

Mestarien liigan lohkovaiheessa nähdään nyt ensimmäisen kerran miesten puolella pohjoismaalaisväriä, kun sastamalalaisjoukkue selvitti tiensä Euroopan 24 parhaan seurajoukkueen sakkiin.

Kuuden ottelun lohkovaihe käynnistyy Elenia Areenassa Hämeenlinnassa tiistaina kello 19 kokenutta kreikkalaisjoukkuetta vastaan.

PAOK Thessaloniki on ollut viime kaudet Kreikan ykkösseura voitettuaan jo kolme mestaruutta perättäin Mestaruudet ovat myös seurahistorian ainoat.

P.A.O.K on kreikkalaiseen tapaan yleisseura, jolla lentopallon lisäksi vahvoja lajeja ovat koripallo ja jalkapallo. Seura on perustettu 1926. Suomalaisista seuraa ovat edustaneet kaudella 2009-2010 Matti Hietanen ja Lelu Ojansivu..

PAOK aloitti Kreikan liigan vahvasti voittamalla neljä ensimmääistä peliään vain yhden erän häviten. Viime sunnuntaina Mikko Oivasen sarjakärjessä oleva Olympiakos kuitenkin katkaisi PAOK:n voittoputken, mutta ensimmäisen erätappion PAOK Olympiakosille kuitenkin aiheutti. Perjantaina PAOK kohtaa vielä kotonaan Iraklisin, sarjakolmosen.

Viime kaudella PAOK karsiutui Mestarien liigan lohkovaiheesta hävittyään Skra Belchatowille 3. kierroksella 0-3 ja 1-3. PAOK on osallistunut Mestarien liigaan aiemmin kaksi kertaa (2016, 2017).

PAOK:n valmentajana toimii Italiian maajoukkueessakin 60-70 -luvun taitteessa taituroinnut Daniele Ricci. 66-vuotias Ricci muistetaan parhaiten 1990-luvun suurjoukkueen Ravennan valmentajana, kun joukkue voitti mm- kolme Euroopan Cupia, CEV Cupin ja seurajoukkueiden MM-kultaa. PAOK:n päävalmentajaksi hän tuli täksi kaudeksi. Joukkueen apuvalmentajana toimii kaksien olympialaisten (-92, -96) kävijä, kuubalainen Freddy Brooks.

Ricci on peluuttanut liigaotteluissa aikalailla samaa seitsikkoa, jonka muodostavat neljä ulkolaista sekä kreikkalaiset keskipelaajat sekä libero.

PAOK:n erittäin todennäköinen aloitusseitsikko:

Passari 16 Mathias Valkiers
Hakkuri 11 Ernardo Gomez
Yleispelaajat 17 Alexander Shafranovich, 18 Renaldo Gion
Keskitorjujat 13 Ioannis Takouridis, 14 Panagiotis Pelekoudas
Libero 8 Thanos Papadimitrou

Joukkueen passarina toimii Belgian syksyllä EM-neloseksi johdattanut 27-vuotias Mathias Valkiers, joka tuli joukkueeseen Romanian liigan mestarijoukkueesta Zalausta. Hakkurina häärii monet kolkat kolunnut 35-vuotias venezuelalainen Ernardo ”Harry” Gomez, mm. 18 vuoden takainen poikien MM-kisojen ja 16 vuoden takainen nuorten MM-kisojen MVP.

Joukkueen yleispelaajat ovat israelilainen, paljon Euroopan kenttiä kolunnut, 34-vuotias Alexander Shafranovich ja hollantilainen Renaldo Gion, joka on mm. Raision Loimun hakkurin Gino Naardenin viime kauden pelikaveri Turkista Palandökenistä.

Kreikkalaispelaajista seitsikkoon mahtuvast maajoukkueestakin tutut keskipelaajat sekä libero. Mielenkiintoisimmat nimet lienee alkukaudesta vastuuta saannut kakkoshakkuri Charis Sakoglou ja joukkueen kapteeni, jo 11. Kauttansa PAOK:ssa pelaava keskipelaaja Giannis Pantakidis.

Kreikan liigassa Renaldo Gion on ollut joukkueen paras pistemies tehden 14,0 pistettä ottelua kohden. Shafranovichin keskiarvo on ollut 13,4. Keskimiehet ovat molemmat tehneet 7,6 pistettä ottelua kohden. Hakkuri Gomez on pelannut vasta kolmessa ottelussa jääden niissä alle 10 pisteen keskiarvoon.

ISTV ja Ruutu näyttävät ottelun suorana lähetyksenä. Selostajana toimii Toni Flink ja kommentaattorina Vesa Kujanpää.

Ford Store Levoranta – PAOK Thessaloniki
Miesten lentopallon Mestarien liigaa

Tiistaina 5.12.klo 19:00
Hämeenlinna, Elenia Areena

Liput: https://www.seat4.me/tapahtuma/valepa/ford-store-levoranta-sastamala-paok-thessaloniki-2017

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s