Puola EM-alkulohkossa Suomea vahvempi

Isäntämaa Puola oli Suomea vahvempi erityisesti erien lopuissa lentopallon miesten EM-kisoissa Gdanskin täpötäydessä Ergo Arenassa. Suomen tappio tuli luvuin 0-3 (23-25, 21-25, 19-25).

– Eväät parempaankin oli olemassa, mutta vähän jäi vajaaksi. Kaikkien erien loput olivat samanlaisia. Pelin pitää pysyä jatkossa ehjänä erien loppuun asti, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoi.

– Harmittaa tänään aika lailla. Täytyy myöntää. Osoitti tämä kuitenkin sen, että on vastassa kuka tahansa, niin meillä on eväät olemassa. Tästä opitaan taas seuraavaan peliin.

– Aloitusten vastaanoton kanssa meillä oli vähän hankaluuksia, sellaisia mitä meillä ei yleensä ole. Puolan keskihyökkäysten kanssa oli myös ongelmia. Laidoissa oltiin ihan hyvin mukana.

Nilkkansa Viro-ottelussa loukannut Tommi Siirilä pääsi taas kentälle ja pelasi koko ottelun.

– Tommi pelasi hyvin. Oli hienoa, että hän kuntoutui peliin. Siitä iso kiitos meidän kuntoutustiimille, Sammelvuo kiitteli.

Suomi lähti otteluun seitsikolla, jossa passarina oli Eemi Tervaportti, hakkurina Olli-Pekka Ojansivu, yleispelaajina Niklas Seppänen ja Elviss Krastins, keskitorjujina Sauli Sinkkonen ja Tommi Siirilä sekä liberona Lauri Kerminen.

Puolan avauskokoonpanossa olivat passari Fabian Drzyzga, hakkuri Dawid Konarski, yleispelaajat Bartosz Kurek ja Michal Kubiak, keskitorjujat Bartlomiej Lemanski ja Mateusz Bieniek sekä libero Pawel Zatorski.

Suomi sai loistavan alun peliin ja repäisi neljän pisteen eron heti alkuun. Johto pysyi pitkään vähintään kahdessa pisteessä, mutta Bartosz Kurekin hurjalla syöttövuorolla Puola nousi 19-18-johtoon. Tilanne oli vielä tasan 23-23, mutta Puola vei kaksi viimeistä pistettä, joista viimeisen Michal Kubiakin ässäsyötöllä. Puola vei ässät 6-2.

Toisessa erässä Puola jatkoi vahvasti ja vei erää pitkään. Suomi tasoitti tilanteeseen 17-17, piipahti pisteen johdossakin, mutta lopun Puola tuli taas vastustamattomasti ja vei erän 25-21.

Kolmannesta erästä tuli selkeimmin Puolan erä. Suomi taisteli hyvin, mutta Puola pääsi karkuun hiukan aikaisemmassa vaiheessa kuin kahdessa ensimmäisessä erässä. Viimeinen erä Puolalle 25-19.

Suomen pelaajat (pisteet/plusmiinustilasto) Olli-Pekka Ojansivu 9/+3 Elviss Krastins 8/+3 Tommi Siirilä 7/+5 Sauli Sinkkonen 5/+3 Antti Siltala 5/+3 Niklas Seppänen 4/-4 Eemi Tervaportti 1/-1 Henrik Porkka Jan Helenius Markus Kaurto, Niko Haapakoski Antti Ropponen Lauri Kerminen, libero Eetu Pennanen, libero

Puolan parhaat pistemiehet Bartosz Kurek 15/+3
Michal Kubiak 12/+5
David Konarski 9/+4

Lauantain ensimmäisessä ottelussa Viro kärsi jo toisen 2-3-tappion. Se tuli Serbialle erin 23-25, 25-16, 25-21, 20-25, 12-15. Ergo Arenassa oli noin 3000 katsojaa, joista valtaosa oli omiaan hurjasti kannustaneita virolaisia.

Ottelun tilasto
http://www.cev.lu/Competition-Area/MatchStatistics.aspx?ID=29665

EM-kisasivut (CEV)
http://www.cev.lu/Competition-Area/competition.aspx?ID=840&PID=1533

EM-kisasivut (Puola)
http://www.lottoeurovolley2017.com/en/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s