Suomi taisteli 3-1-voiton Slovakiasta

Suomen miesten lentopallomaajoukkue otti hienon 3-1-voiton Slovakiasta Sastamalassa. Olli-Pekka Ojansivu teki upeat 20 pistettä ja iski peräti kahdeksan ässäsyöttöä. Erät olivat 25-22, 25-19, 25-27 ja 25-19.

EM-kisoihin valmistautuva Suomi houkutteli Vexve Areenalle 824 katsojaa. Joukkueet kohtaavat samassa paikassa uudelleen lauantaina klo 14.

– Meillä oli mieletön syöttöpeli tänään. Sillä tämä peli pitkälti vietiin. Se on meidän ase varmasti myös EM-kisoissa, Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoi.

– Sitten oli asioita, joita pitää parantaa. Jujuja ei saa tippua kenttään sillä lailla kun kolmannessa erässä kävi.

– Hyökkäyspelissä iskettiin liikaa torjuntaan ja luotan siihen, että hyökkäyspeli nousee tuosta. Passi on aina semmoinen kun on ja hyökkääjät ratkaisevat siitä. Viivarikkoja oli myös aika monta.

Suomi lähti peliin kokoonpanolla, jossa passarina oli Eemi Tervaportti, hakkurina Olli-Pekka Ojansivu, yleispelaajina Niklas Seppänen ja Elviss Krastins, keskitorjujina Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen sekä liberona Lauri Kerminen.

Slovakian aloituksessa olivat passari Juraj Zatko, hakkuri Milan Bencz, keskitorjujat Emanuel Kohut ja Peter Ondrovic, yleispelaajat Matej Patak ja Stefan Chrtiansky sekä libero Matej Kubs.

Suomi lähti peliin hienosti, vei avauserää koko ajan ja selvitti sen komeasti 25-22. Suomi iski viisi ässäsyöttöä ja oli vastaanotossa vastustajaa parempi. Ojansivu nakutti kuusi pistettä.

Ensimmäisen erän tapaan Ojansivu repäisi ässäsyötöillään Suomelle selkeän eron Slovakiaan myös toisessa erässä ja kahteen erään ässiä oli kasassa lopulta upea määrä, kuusi kappaletta. Erä oli selkeää Suomen hallintaa ja loppulukemat 25-19.

Kolmanteen erään Slovakia tuli vahvasti, johti jopa neljällä pisteellä, mutta Suomi tasoitti tilanteessa 13-13 ja vei peliä pitkään. Slovakia tasoitti 22-22-tilanteessa ja pelasi jatkopalloille venyneen erän lopun varmemmin. Erä Slovakialle 27-25.

Neljännessä erässä Suomi otti hallinnan erän puolivälin jälkeen ja karkasi lopulta 25-19-voittoon.

Suomen pistemiehet Olli-Pekka Ojansivu 20/+8 Elviss Krastins 14/+12 Niklas Seppänen 13/+1 Tommi Siirilä 12/+11 Sauli Sinkkonen 10/+6 Eemi Tervaportti 4/+1

Slovakian parhaat pistemiehet Peter Mlynarcik 16/+8 Stefan Chrtiansky 13/+7 Matej Patak 11/+2

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s