Suomella makea EM-kisojen kenraaliharjoitus

Suomen miehet ottivat makean 3-1-voiton Slovakiasta lentopallon EM-kisojen kenraaliharjoituksessaan Sastamalassa. Erät olivat 25-22, 23-25, 25-23 ja 26-24. Suomi voitti myös perjantain pelin 3-1.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo peluutti ottelussa koko vaihtopenkkiä, joka vastasi haasteeseen ja peli kulki hienosti, oli kentällä ketä tahansa. Se on erittäin hyvä asia EM-kisoja ajatellen. Slovakiaa vastaan Suomen vahvuudet olivat jälleen hyvä aloitussyöttö ja tiivis vastaanotto.

Suomen pelaajista yleispelaaja Niklas Seppänen ja hakkuri Olli-Pekka Ojansivu huilasivat koko ottelun. Toinenkin hakkuri Antti Ropponen jäi toisen erän jälkeen penkille.

– Meillä on tiettyjä fyysisiä asioita, joiden takia pelaajia lepuutettiin, Sammelvuo kertoo. Hänen ja joukkueen tähtäin kaikessa tekemisessä on jo EM-kisoissa.

– Meillä on sunnuntaina aamupäivällä erittäin tärkeä fyysinen treeni. Se on tällä hetkellä kaikkein tärkein asia. Meillä on muutenkin vielä monta tärkeää päivää jäljellä.

Suomen ensimmäinen peli EM-kisoissa on Viroa vastaan torstaina 24.8.

– Virosta meillä on tarkat tiedot. Kamil Soloducha ja Mikko Häyrinen tekevät kaikista vastustajista tarkat analyysit ja tekevät siinä aivan mahtavaa työtä.

– Virolla on erittäin hyviä pelaajia kovissa seurajoukkueissa ja he ovat saaneet meidän tapaan kovan hengen joukkueeseen. Se on myös erittäin hyvin roolitettu joukkue, Sammelvuo sanoo.

Slovakiaa vastaan Suomen avauskokoonpanossa passarina oli Eemi Tervaportti, hakkurina Antti Ropponen, yleispelaajina Antti Siltala ja Jan Helenius, keskitorjujina Tommi Siirilä ja Markus Kaurto sekä liberona Lauri Kerminen.

Slovakian aloituksessa olivat passari Juraj Zatko, hakkuri Peter Mlynarcik, keskitorjujat Simon Krajcovic ja Radoslav Presinsky, yleispelaajat Matej Patak ja Marcel Lux sekä libero Matej Kubs.

Slovakia aloitti ottelun vahvasti ja vei avauserän alkua selvästi. Suomi kuitenkin tasoitti 19-19-tilanteessa. Loppuerä oli Suomen hallintaa ja päätösluvut 25-22. Siirilä teki komeasti kuusi pistettä ja Suomi voitti ässäsyötöt 4-0.

Toisessa erässä mentiin tasavahvasti ihan loppuun asti. Pari viimeistä palloa kääntyivät Slovakialle ja erä heille 25-23. Suomi jylläsi edelleen vahvalla syötöllä ja hyvällä vastaanotolla. Slovakia vei erän tehokkaammilla hyökkäyksillä.

Kolmanteen erään Suomi vaihtoi passariksi Niko Haapakosken ja hakkuriksi Elviss Krastinsin, joka normaalisti pelaa yleispelaajana. Erä oli edellisten tavoin tiukka, mutta Suomen ote oli lopussa jämäkämpi. Erävoitto iloisesti 25-23.

Neljänteen erään tuli Eetu Pennanen liberoksi. Jälleen erä oli tasaista vääntöä ja meni jatkopalloille. 24-24-tilanteesta Suomi nappasi kaksi viimeistä pistettä sinetöiden otteluvoiton.

Suomen pistemiehet
Antti Siltala 14/+5
Jan Helenius 11/+4
Markus Kaurto 10/+6
Antti Ropponen 8/+1
Tommi Siirilä 7/+5
Elviss Krastins 7/+5
Sauli Sinkkonen 5/+3
Henrik Porkka 1/+1

Slovakian parhaat pistemiehet
Simon Krajcovic 12/+7
Peter Mlynarcik 10/+7

Yleisöä 758

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s