EM-biitseissä taso on koventunut

Jurmalan upeissa maisemissa loppuviikolla järjestettävään EM-lopputurnaukseen selviytyi peräti neljä suomalaisparia. Viimeisen vuosikymmenen aikana aikuisten arvokisamenestyksestä ovat vastanneet naiset. Nyt Euroopan mantereen paremmuudesta taistelee myös miesten ykkösparimme Pekka Piippo / Jyrki Nurminen.

– Tulossa on varmasti ikimuistoiset kisat. Hienoa päästä vihdoin arvokisoihin – seitsemän vuotta on tullut jo Suomen kentillä pelattua. Keskiviikkona lähdetään kaatamaan Itävallan paria ja sitten haastetaan kahta kovaa puolalaiskaksikkoa. Tavoitteena on päästä alkulohkosta jatkoon, Nurminen sanailee.

Hollannin, Belgian, Venäjän ja ehkäpä myös Italian ja Latvian miesparit nähdään tulosluettelossa korkealla.

Naisissa todennäköisesti Tshekin, Saksan ja Sveitsin joukkueet taistelevat mitaleista.

Suomesta mukana ovat tuoreet Suomen mestarit Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen sekä Ida Sinisalo / Niina Ahtiainen ja Riikka Lehtonen / Nette Tuominen. Lahti-Liukkoselle Jurmalan turnaus on jo viides aikuisten EM-tasolla, mutta tähän mennessä jokainen finaaliturnaus on päättynyt alkulohkoon. Nyt mietitäänkin enemmän itse peliä kuin lopputulosta.

– Yhteispeli Anniinan kanssa on sujunut tällä kaudella todella hyvin, joten luottavaisin mielin kisoihin lähdetään. Ensimmäinen tavoite on päästä lohkosta jatkoon, mutta eletään hetkessä ja pelataan pallo kerrallaan. Nautitaan kentällä – sitä kautta se menestyskin sitten tulee, Lahti-Liukkonen uskoo.

Molemmissa sarjoissa 32 paria on jaettu kahdeksaan neljän joukkueen alkulohkoon, joista kolme parasta etenee pudotuspeleihin.

– Odotan, että EM-kisoissa suomalaispareja nähdään kentällä myös alkulohkojen jälkeen. Toki se on haastavaa, mutta tällä tasolla ei pidäkään olla helppoja pelejä. Jokainen ottelu on pysyttävä pelaamaan hyvällä tasolla, päävalmentaja Kai Liukkonen näkee.

Alkulohkojen ottelut pelataan keskiviikkona ja torstaina. Lohkoykköset aloittavat 24 joukkueen pudotuspelikaavion suoraan sen toiselta kierrokselta. Välierät ja mitaliottelut pelataan lauantaina ja sunnuntaina.

Kautta aikojen paras suomalaissijoitus aikuisten EM-kisoissa on Emilia ja Erika Nyströmin pronssimitali Berliinistä vuonna 2010. Edellisen kerran suomalaismiehet pelasivat EM-hiekalla vuonna 1993. Tuolloin Janne Pulkkinen ja Petri Sainio sijoittuivat Espanjan Almeriassa yhdeksänneksi.

Suomen joukkue beach volleyn EM-kisoissa 16.-20.8.2017 (suluissa rankingsijoitus)

Naiset

Taru Lahti-Liukkonen / Anniina Parkkinen (10)

Ida Sinisalo / Niina Ahtiainen (16)

Nette Tuominen / Riikka Lehtonen (18)

Miehet

Pekka Piippo / Jyrki Nurminen (28)

Valmennus

Päävalmentaja: Kai Liukkonen

Lajivalmentaja: Jaakko Keskitalo

Apuvalmentaja: Piia Latvala

EM-kisojen otteluohjelma ja tulokset

naiset

http://www.cev.lu/BeachVolley-Area/BeachVolley_3BOX.aspx?ID=1009&mID=2056&sID=&pID=0&chID=0&phaseID=0&champID=0&Mod=

miehet

http://www.cev.lu/BeachVolley-Area/BeachVolley_3BOX.aspx?ID=1008&mID=2050&sID=&pID=0&chID=0&phaseID=0&champID=0&Mod=

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s