Suomen naisille Euroopan liigan hopeaa

Suomi otti hopeaa naisten lentopallon Euroopan liigassa ensimmäisellä osallistumiskerrallaan. Ukraina voitti toisessa finaalissa kotikentällään Ivano-Frankivskissa Suomen kovan taistelun jälkeen 3-1 (17-25, 25-23, 27-25, 25-16) ja vei kaksiosaisen finaalisarjan nimiinsä. 

Avausfinaalin Ukraina voitti Helsingissä 3-1.

Suomi pelasi Euroopan liigassa kymmenen ottelua ja voitti niistä kahdeksan ensimmäistä. Ukraina hävisi koko liigassa vain yhden ottelun, jälkimmäisen välierän varmistettuaan tuolloin jo kahdella erävoitolla finaalipaikkansa.

Suomi avasi sunnuntain finaalin tutulla kokoonpanolla: Kaisa Alanko, Piia Korhonen, Noora Kosonen, Salla Karhu, Laura Pihlajamäki, Daniela Öhman ja liberoina Saana Koljonen sekä Hillaelina Mäntylä. Ronja Heikkiniemi korvasi kolmannessa erässä Karhun toisena yleispelaajana.

Suomi vei avauserän erinomaisen syöttöpelin alustamana selkeästi 25-17. Kahdesssa seuraavassa erässä Suomi esitti kesän ajalta jo tutuksi tulleen komean nousun loppuvaiheessa. Se ei kuitenkaan riittänyt kummassakaan erävoittoon asti. Toisessa erässä Suomi oli vielä 23-23 -tasalukemissa ja kolmannessa sillä oli jopa eräpallo 24-23 -lukemissa.

Näin Ukraina varmisti mestaruuden kolmen erän jälkeen. Neloserään päävalmentaja Tapio Kangasniemi teki paljon vaihtoja ja kentällä kävivät kaikki vähemmälle peliajallekin jääneet pelaajat.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi:

– Ukraina aloitti hieman hermostuneesti, huomasivat ettei tänään saakaan mitään ilmaiseksi. Olimme hyvin valmiina. Peli oli tasaista avauserän jälkeen. Pelimme oli parempaa kuin Helsingissä. Pidimme paketin kasassa aika hyvin. Ero hyökkäyksessä oli edelleen olemassa, mutta ei me senkään taakse voida mennä. Toinen ja kolmas erä olivat kuitenkin kahdesta pallosta kiinni.

– Totta kai tämä oli valtavan hieno matka toukokuun alusta tähän hetkeen. Portugalin MM-karsintojen jälkeen saimme kehitettyä asioita koko ajan. Duunia on vielä, hyvä niinkin. Euroopan liiga oli erinomainen väline: saimme olla pitkään yhdessä ja saimme kovia haasteita. Tulos kääntää voimakkaasti plussan puolelle. Rankingpisteet otetaan tuleviin EM-karsintoihin ilolla vastaan.

– Suurin asia oli se, että käytännössä kaikki pelaajat saivat kokemusta pitkästä kansainvälisestä ohjelmasta. Päästiin asemoimaan Suomi vahvemmin lentokartalle. Kirsikka kakun päälle oli kiinnostus meitä kohtaan niin katsomossa kuin mediassakin.

Piia Korhonen voitti Euroopan liigan pistetilaston tehtyään 181 pistettä eli 18,1 ottelua kohden. Korhonen oli myös syöttötilaston ykkönen 20 ässällä. Salla Karhu sijoittui ässätilastossa kolmanneksi 13:lla ässällä. Torjuntatilaston voiton puolestaan otti Daniela Öhman 25:lla torjunnalla. Laura Pihlajamäki oli torjuntatilaston kolmonen 20:lla torjunnallaan.

Maajoukkue pitää nyt kolme viikkoa taukoa ennen kuin aloittaa valmistautumisen Universiadeihin. Joukkueen runko tulee olemaan pitkälti sama, millä MM-karsinnat ja Euroopan liiga pelataan. Joukkueen liberot Saana Koljonen ja Hillaelina Mäntylä sekä yleispelaaja Suvi Kokkonen eivät ikänsä puolesta pääse osallistumaan universiadeihin.

Suomen pistenaiset
Piia Korhonen 24/+20 (4 torj, 4 äss)
Daniela Öhman 8/+2 (2 torj)
Noora Kosonen 11/+9 (1 äss) (vo 48%)
Salla Karhu 8/+3 (3 äss) (vo 19%)
Laura Pihlajamäki 5/+4 (1 torj, 1 äss)
Kaisa Alanko 3/+1 (1 äss)
Saana Koljonen (L) vo 56%
Hillaelina Mäntylä (L)
Ronja Heikkiniemi 4/+1 (vo 433%)
Yasmine Madsen 0/0
Suvi Kokkonen 3/0 (1 äss) (vo 38%)
Lotta Piesanen 0/0
Iida Paananen 0/0
Roosa Laakkonen 1/+1

Ukrainan parhaat pistenaiset:
Anna Stepaniuk 19/+14
Nadiaa Kodola 19/+7
Svitlana Dorsman 10/+5

Ottelukuvat
http://www.cev.lu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=989

Euroopan liigan mestarit (hopeajoukkueet)
2017 Ukraina (Suomi)
2016 Azerbaidzhan (Slovakia)
2015 Unkari (Turkki)
2014 Turkki (Saksa)
2013 Saksa (Belgia)
2012 Tšekki (Bulgaria)
2011 Serbia (Turkki)
2010 Serbia (Bulgaria)
2009 Serbia (Turkki)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s