Naiset kärsivällisenä ratkaisevaan finaaliin

Naisten Euroopan liigan mestaruus ratkeaa, kun Suomi ja Ukraina kohtaavat toisessa finaalissa Ivano Frankivskissa sunnuntaina 9.7. kello 19. Suomelta vaaditaan mestaruuteen vähintään 3-1 -vierasvoitto ja päälle ns. kultaisen erän voitto.

Ukraina voitti finaalin avausosan Helsingissä 3-1, joten sille riittää mestaruuteen kahden erän voittaminen (tai kultaisen erän voitto).

Avausfinaalissa Ukraina oli hyökkäyksessä selkeästi suomalaisia vahvempi (hyökkäysprosentti 31-42) ja erityisesti puolustuksen jälkeisistä hyökkäyksistä vieraat olivat todella paljon tehokkaampia. Torjunnat Suomi vei 13-10 ja vastaanottoprosentti oli molemmilla 41. Ässäsyöttöjä tuli Suomelle yksi ukrainalaisia vähemmän (7-8).

Piia Korhonen oli Suomen paras pistenainen (19/+13), mutta kaikkiaan laitapelaajien hyökkäysprosenttiin (26%) jäi toiseen finaaliin parannettavaa. Ukrainalaisista keskipelaaja Irina Trushkina teki huimat 24/+23 sekä yleispelaajat Anna Stepaniuk 20/+14 ja Nadiia Kodola 17/+6. Laitapelaajien hyökkäysprosentti oli merkittävästi Suomea parempi, 39%.

Suomen päävalmentaja Tapio Kangasniemi tietää, millä lääkkeillä joukkueen pitää kotijoukkueen kimppuun käydä.

– Pelistä tulee hyvin samanlainen, kuin ensimmäinen finaalikin oli. Ukraina tulee kovalla ja aggressiivisella hyökkäyspelillä. Meidän täytyy olla kärsivällisiä ja valmiita ottamaan siltä kovin terä pois. Pelasimme keskiviikkona kolme erää vahvasti ja olimme valmiita iskemään silloin, kun vastustajan peli alkoi yksiä.

Kangasniemi hioo joukkueensa kanssa pieniä yksityiskohtia avausfinaalista paremmaksi.

– Suuressa kuvassa peli on kuosissa ja nautimme tällä hetkellä jokaisesta tiukasta hetkestä kentällä. Vaatimustaso kuitenkin kasvaa asioiden mennessä oikeaa suuntaan kentällä, sekä sen ulkopuolella. Ja näinhän sen pitääkin mennä: kaikki on on ite ansaittua.

YLE televisioi ottelun suorana YLE Areenassa kello 18.55 alkaen ja TV2:sta tulee kooste 22.15-00.00. Myös Laola1.tv näyttää ottelun suorana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s