Lauri Hakalalle pikapesti Hollannista

Ruotsin pääsarjassa pelaavan Sollentuna VK:n miesten joukkueen valmentajana syksyllä aloittava Lauri Hakala sai pikapestin Hollannista. Hakala toimii naisten maajoukkueen apuvalmentajana seuraavan kahden kuukauden aikana pelattavissa FIVB:n World Grand Prix -turnauksessa ja MM-jatkokarsinnoissa sekä EM-kisoihin valmistavalla jaksolla.

– Kaikki on tapahtunut melko nopeasti. Yhdysvaltalainen päävalmentaja Jamie Morrison tiedusteli viime viikolla halukkuuttani tehtävään. Nyt istun bussissa matkalla lentokentälle. Tilanne on minulle uusi, mutta ei suinkaan outo. Edessä on jälleen uusi maa ja uusi kulttuuri. Valmentaminen on kuitenkin aina valmentamista – olipa maa tai joukkue mikä tahansa, Hakala pohtii.

Lentopallon naisten World Grand Prix vastaa miesten Maailmanliigaa – 32 joukkuetta on jaettu FIVB:n rankingin mukaisesti kolmeen eri ryhmään. Ottelut pelataan neljän joukkueen turnauksina. Hollanti on mukana korkeimmassa eli ns. ykkösryhmässä, johon Euroopasta on kelpuutettu kuusi maata.

– Tehtäväni on toimia myös siltana pohjoisamerikkalaisen ja eurooppalaisen valmennuskulttuurin välillä. Sekä tämä että tuleva työni Ruotsissa kohtaavat hienosti oman arvomaailmani kanssa. Ympärillä olevat ihmiset haluavat viedä asioita samaan suuntaan. Motivaatio on korkealla, Hakala sanoo.

Hollanti on noussut viime vuosina naislentopallossa maailman kärkimaihin. Vuoden 2014 EM-kisoissa joukkue sijoittui Venäjän jälkeen hopealle, viime vuonna World Grand Prix’ssa Brasilian ja Yhdysvaltojen jälkeen kolmanneksi. Rio de Janeiron olympialaisissa Hollanti oli sensaatiomaisesti neljäs.

Tätä ennen Lauri Hakala on toiminut erilaisissa valmennustehtävissä Suomen lisäksi Saksassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Sloveniassa.

World Grand Prix -turnaus

’http://worldgrandprix.2017.fivb.com/en/group1/competition/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s