Ukrainan hyökkäysvoima liikaa naisille

Ukraina vahva hyökkäyspeli oli liikaa Suomen lentopallomaajoukkueelle Euroopan liigan avausfinaalissa keskiviikkona Helsingissä. Ukraina voitti ottelun 1-3 (20-25, 27-29, 25-22, 11-25).

Suomi vei ottelussa torjunnat 13-10, mutta muissa osa-alueissa se jäi vieraista jälkeen. Erityisesti puolustuksen jälkeisissä hyökkäyksissä Ukraina oli vahva: se sai niistä 43 pistettä, kun Suomelle tuli niistä 18 pistettä.

Ukrainan ”kuuma pelaaja” vaihteli ottelun edetessä. Aluksi Anna Stepaniuk kylvi tuhoa viistohyökkäyksillään sitten toinen yleispelaaja Nadiia Kodola oli vahva ja lopussa peräti 24/+21 tehnyt keskipelaaja Iryna Trushkina oli lähes pitelemätön.

Suomelta passari Kaisa Alanko jatkoi hyviä otteitaan. Hyökkääjät joutuivat vaikeuksiin vahvasti puolustaneen vierasjoukkueen kanssa. Laitapelaajien hyökkäystehot jäivät noin 25:een prosenttiin.

Suomen parhaat hetket tulivat toisen ja kolmannen erän loppuun. Toisessa erässä Suomi nousi 14-20 -tappiolta aina omaan eräpalloon, mutta lopulta Ukraina kuittasi erän kuudennella eräpallollaan 27-29.

Kolmannessa erässä Suomen nousu kesti loppuun asti. 13-20 -tilanteesta se nousi upeanlla 12-2 lopulla erävoittoon 25-22.

Ukrainan kapteeni Nadiia Kodola:

– Ei tämä ollut meidän paras peli, kyllä me Espanjaa vastaan pelasimme paremmin. Nyt teimme enemmän virheitä. Suomi puolusti hyvin. Kotona me hyökkäämme vielä kovemmin, että saamme heidät suurempiin vaikeuksiin.

Suomen parhaana palkittu Kaisa Alanko:

– Peli oli vuoristorataa, eniten jäi parannettavaa hyökkäsytehoissa. Aina hävittyyn peliin on pettynyt, mutta joukkueen taistelutaho oli hienoa. Ei me luovuta Ukrainassa. Periksi ei anneta.

Ukrainan päävalmentaja Gariy Yegiazarov:

– Tyypillinen finaali: runsaasti virheitä ja hermostunutta peliä. Hyökkäyksessä olimme merkittävästi parempia, mutta vastaanotossa ja puolustuksessa joukkueet olivat aika samalla tasolla. Hyökkäyksessä suurin ero tuli puolustuksen jälkeisissä hyökkäyksissä. Suomen yleispelaajat eivät saaneet voimaa hyökkäyksiin tarpeeksi.

Suomen päävalmentaja Tapio Kangasaniemi:

– Meidän laitapelaajille tulee jossakin raja vastaan. Meidän pitää saada pallo nopeasti laitaan hyökättäväksi. Hyökkäyksessä oli selkeä ero niin silmällä, kuin tilastossakin. Kolmas erä pelattiin kuten koko liigaa, noustiin lopussa komeasti. Vastaanottomme ei ollut ihan parhaalla tasolla. Ukraina kyllä syöttikin hyvin. Ei olla aiemmin tässä liigassa syöttö-vastaanottopeliä hävitty.

Suomen pistenaiset
Piia Korhonen 19/+11 (3 torj, 2 äss)
Daniela Öhman 10/+5 (3 torj)
Noora Kosonen 11/+7 (1 torj, 1 äss) vo% 39
Salla Karhu 12/+5 (3 torj, 2 äss) vo% 36
Laura Pihlajamäki 10/+6 (3 torj, 1 äss)
Kaisa Alanko 2/+2 (1 äss)
Saana Koljonen (L) vo 55%
Hillaelina Mäntylä (L)
Ronja Heikkiniemi 2/+2
Yasmine Madsen 0/0
Suvi Kokkonen, Lotta Piesanen, Iida Paananen, Roosa Laakkonen eivät pelanneet.

Ukrainan parhaat pistenaiset:

Iryna Trushkina 24/+21
Anna Stepaniuk 20/+10
Nadiaa Kodola 17/+3

Ottelukuvat
http://www.cev.lu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=989

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s