Nurminen/Piippo taistelee EM-paikasta

Vilkas viikko suomalaisittain beach volleyssakin.

Jyrki Nurminen ja Pekka Piippo tavoittelevat kautta aikojen ensimmäistä suomalaispaikkaa miesten EM-lopputurnaukseen. Hallitsevat Suomen mestarit kartuttavat pistetiliään kahden seuraavan viikon aikana CEV:n Satellite -turnauksissa Ukrainan Harkovassa ja Unkarin Siofokissa.

– Hyvällä itseluottamuksella kohti ulkomaan turnauksia, Ukrainassa lähdetään ranking kolmospaikalta hakemaan kärkisijoja. Tällä viikolla treenaillaan vielä jatkopallopelaamista paremmalle tasolle, niin hyvä tulee. Unkarissa sitten voitolla pääsarjaan tai tappiolla Hietsuun, Nurminen kertoo.

Ukrainan turnauksessa pelaavat myös Santeri Siren ja Miro Määttänen, jotka aloittavat pelinsä perjantaina karsinnoista. EM-paikat ovat selvillä kahden viikon kuluttua.

Lehtonen/Lahti pääsarjassa Gstaadissa

Riikka Lehtosen ja Taru Lahti-Liukkonen hurja pääsarjaputki jatkuu keskiviikkona Gstaadissa, Sveitsissä alkavassa Major-turnauksessa. Suomalaiskaksikko on edellisen kerran jäänyt kansainvälisissä turnauksissa pääsarja ulkopuolelle elokuussa 2015.

–  Viimeistelime kisakuntoa saksalaisten kanssa. Pientä hakemista tekemisessä on ollut, mutta pääsarjaan lähdetään luottavaisin mielin, päävalmentaja Kai Liukkonen tuumailee.

Hyvät sijoitukset sekä viime vuonna että alkukaudella takasivat Lehtoselle ja Lahti-Liukkoselle paikat myös heinä-elokuun vaihteessa Wienissä järjestettäviin MM-kisoihin. Ennen kauden kohokohtaa on ohjelmassa vielä myös Major-turnaus Puolan Olsztynissa.

Ida Sinisalon ja Niina Ahtiaisen ohjelmassa on tällä viikolla Laholmissa, Etelä-Ruotsissa pelattava CEV:n Satellite -turnaus. Imatralaisnuorten loppukesän päätavoite on selviytyä elokuun puolivälissä Latvian Jurmalassa järjestettäviin aikuisten EM-kisoihin.

– Laholmissa pelit alkavat meidän osalta karsinnoilla torstaina. Ensimmäinen tavoite on selvitä pääsarjaan, sen jälkeen peli kerrallaan niin pitkälle, että saisimme pisteitä mukaan tulevaisuutta varten, Sinisalo suunnittelee.

 

 

Linkit otteluohjelmiin, tulosseurantaan ja livestreamiin

FIVB Gstaad Major: http://www.fivb.org/EN/BeachVolleyball/Competitions/WorldTour/2016/event/Results.asp?TournCode=WGST2017&Phase=2

Livestream: https://ch.swatchmajorseries.com/en/media/mediathek?active=BeachStream

CEV Satellite Laholm: http://www.cev.lu/BeachVolley-Area/BeachVolley_3BOX.aspx?

ID=1011&mID=2077&sID=&pID=0&chID=0&phaseID=0&champID=0&Mod=

CEV Satellite Kharkiv: http://www.cev.lu/BeachVolley-Area/BeachVolley_3BOX.aspx?ID=1027&mID=2125&sID=&pID=0&chID=0&phaseID=0&champID=0&Mod=

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s