U17-poikien EM-kisat alkoivat tappiolla

Turkin vahva hyökkäyspeli oli myrkkyä Suomen U17-poikien lentopallomaajoukkueelle EM-kisojen avauspelissä sen kotikentällä Konyassa. Turkki kuittasi pisteet erin 0-3 (20-25, 21-25, 24-26).

Suomen avaukseen päävalmentaja Aapo Rantanen ja apuvalmentaja Petteri Laurila marssittivat passariksi Santeri Välimaan, hakkuriksi Aleksi Muukkosen, yleispelaajiksi Ville Katteluksen ja Sebastian Pozo Hernandezin, keskipelaajiksi Eetu Mäen ja Tuomas Hännisen sekä liberoksi Santeri Saarimäen. Roope Keskinen korvasi toiseen erään Mäen. Päätöserään Kimmo Ylönen tuli hakkuriksi ja Matias Tihumäki Pozo Hernandezin tilalle yleispelaajaksi. Kaikki suomalaispelaajat kävivät kentällä vähintään kahdessa erässä poislukien vain avauserän pelannut Mäki.

Turkki teki avauserään peräti 12 virhettä, joista seitsemän syötöillään, mutta Suomi ei pysynyt takkuilleen hyökkäyksensä kanssa voittotaistossa mukana. Toisen erän Turkki ratkaisi sen puolivälissä ja Suomi ei hyvästä kiristä huolimatta päässyt ihan iholle. Kolmannessa pelattiin jo täysin voitosta, kun Suomen hyökkäysprosentti nousi 45:een. Turkki torjui vain erässä mainiosti (6 kertaa) ja nappasi voiton jatkopalloilla.

Päävalmentaja Aapo Rantanen:

– Turkki hyökkäsi meidät kumoon tänään. Ihan halvalla ei nahkaamme annettu: teimme vähemmän virheitä, mutta he olivat tehokkaampia. Myös puolustuksen jälkeinen tekeminen oli vaikeaa, ei päästy kunnolla hyökkäämään. Yleensä 0-3 -hävinneellä joukkueella on enemmän hyökkäyksiä, mutta nyt ne menivät Turkille 76-94.
– Ville Kattelus oli tänään hyvällä pelipäällä ja Vili-Valtteri Help tuli vaihdosta hyvin sisään, kun paikat tulivat. Yleisilme oli hyvä, pelattiin reippaasti, vastustaja oli vain kovempi.

Suomen pistemiehet:
ille Kattelus 13/+5 (1 äss)
Tuomas Hänninen 7/+4 (1 torj, 4 äss)
Matias Tihumäki 7/+3
Roope Keskinen 6/+3 (2 torj)
Santeri Välimaa 1/0 (1 äss)
Kimmo Ylönen 1/-1 (1 torj)
Sebastian Pozo Henrnadez 1/-2
Aleksi Muukkonen 1/-4
Eetu Mäki 0/0
Santeri Saarimäki (L)
Vili-Valtteri Help 0/0
Tommi Mäkelä 0/0

Ottelukuvat
http://www.cev.lu/Competition-Area/PhotogalleryArchive.aspx?ID=972

Suomen otteluohjelma:
Suomi – Turkki 0-3 (20-25, 21-25, 24-26)
4.7. 16:30 Suomi – Kreikka
5.7. 16:30 Suomi – Hollanti
6.7. 16:30 Suomi – Serbia
7.7. 16:30 Suomi – Bulgaria

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s