Slovenia vei Suomea kolmessa erässä

Suomen lentopallomiehet kokivat kesän kuudennen tappionsa Egyptissä pelattavassa Maailmanliigan lohkovaiheen päätösturnauksessa. Slovenia oli Suomea vahvempi erin 3-0 (25-21, 25-23, 25-22). Voittosarakkeessa Suomella on merkinnät kotiturnauksen Slovakia- ja Kiina-peleistä.

– Ajatuksia ja pelin sisäisiä asioita on paljon. Nyt tärkeintä on kuitenkin keskittyä huomiseen ja saada kaikki mahdollinen energia ja henki siihen, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo pohti.

Suomen avausmiehistö Sloveniaa vastaan oli seuraavanlainen: passari Eemi Tervaportti, yleispelaajat Elviss Krastins ja Jan Helenius, keskipelaajat Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen sekä hakkuri Urpo Sivula. Liberon tontilla pelasi Eetu Pennanen.

–  Totta kai tappio harmittaa. Mukavampihan pelit olisi aina voittaa, mutta toki peliaika lämmittää jonkin verran mieltä, ensimmäisen kokonaisen maaottelunsa pelannut Pennanen tuumaili.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta tarkkaa vaihtopallopelaamista, eikä omalla syöttövuorolla juuri pisteitä herunut. Slovenia karkasi erän puolivälissä 16-12 johtoon. Suomi puolusti mainiosti ja nousi kertaalleen vielä tasoihin, mutta vastustaja paineli vahvalla hyökkäyspelillä avauserän voittoon.

Kakkoserässä Suomen vastaanotto kesti mainiosti Slovenian kovan, mutta varsin virheherkän syöttöpommituksen. Suomi johti toista erää 8-4, mutta etumatka suli ennen toista teknistä aikalisää. Tasainen erä päättyi lopulta hieman kyseenalaiseen verkkovirheeseen.

– Slovenia sai harmittavasti puristettua takaa-ajoasemasta ohi. Ehkä meidän hyökkäyspeli varsinkin jatkopalloissa ei ollut riittävällä tasolla, Pennanen näki.

Portugali-pelin tapaan Antti Ropponen korvasi kolmoserän alussa Urpo Sivulan hakkurin paikalla. Ottelun loppua kohden Slovenia tiivisti torjuntaansa ja repi fyysisen pelinsä ansiosta etumatkaa Suomeen. Voittonsa ansiosta Slovenia nousi sarjataulukon kärkeen ja sinetöi samalla paikkansa juhannuksena Australiassa pelattavaan lopputurnaukseen.

Mestaruusliigassa Ettan riveissä yleispelaajana häärivä Pennanen nosti ottelussa virheittä 17 aloitusta 59 prosentin tarkkuudella ja napsi muutamia makeita puolustuspalloja.

– Vastaanottopeli kyllä tyydyttää, mutta puolustuksia voisi aina tulla enemmän. Mestaruusliigassa pelaan vielä ainakin ensi kauden liberona mutta katsotaan lopullista uravalintaa sitten myöhemmin.

Ehjän päiväpuhteen teki myös keskipelaajaa Sauli Sinkkonen, joka löi kaikki seitsemän passia kenttään ja lisäksi syötti yhden ässän. Slovenian paras pistemies oli yleispelaaja Alen Sket tehoin 14/+8.

Tämän kesän Maailmanliigaurakka päättyy Suomen osalta sunnuntai-iltana kello 22.30 pelattavaan Egypti-otteluun.

– Huomenna pelataan iloista lentopalloa, laitetaan isäntiä kuonoon ja palataan maanantaina takaisin Suomen, Pennanen suunnitteli.

Pistemiehet
Elviss Krastins 9/+3
Sauli Sinkkonen 8/+8
Urpo Sivula 7/0
Jan Helenius 6/-2
Tommi Siirilä 5/+4
Antti Ropponen 2/-1
Eemi Tervaportti 2/+1
Eetu Pennanen 17 vo 59 %

Joukkuetilastot
FIN-SLO
Hyökkäysprosentti 46-52
Vastaanottoprosentti 53-32
Torjunnat 5-9
Ässäsyötöt 3-1
Syöttövirheet 8-16
Hyökkäysvirheet 9-5

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s