Final four -paikka karkasi Suomelta

Portugali kaatoi Suomen miehet Maailmanliigassa erin 3-1 (20-25, 25-22, 25-19, 25-22). Se tarkoittaa käytännössä sitä, että neljän parhaan joukkoon ei lohkossa Suomella ei ole asiaa, kun Japani samaan aikaan nipisti pisteen Australialta. Näin Australiassa final four pelataan ilman Suomea.

– Peli oli aika erikoinen, aaltoilua ja pisteputkia nähtiin molemmilta joukkueilta. Muutama pelin sisäisen asia ratkaisi voiton vastustajalle. Emme käyttäneet hyväksi meille tarjottuja paikkoja, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo tiivisti.

Suomi lähti Portugali-peliin seitsikolla: Eemi Tervaportti, Elviss Krastins, Tommi Siirilä, Urpo Sivula, Jan Helenius, Sauli Sinkkonen ja Lauri Kerminen.

Vahva syöttöpeli piti Portugalia pinteessä heti pelin alkuhetkiltä lähtien. Tasaista avauserää Suomi vei hienokseltaan alusta loppuun – hyökkäyksien päättäjiä löytyi laajalta rintamalta. Keskimieskaksikko Siirilä – Sinkkonen oli tehokas niin syötössä kuin verkollakin.

Portugali aloitti toisen erän räväkästi johtaen sitä nopeasti 8-1 ja 16-9. Vastustaja syötti riskillä ja onnistui myös torjunnassaan avauserää paremmin. Suomi toipui Portugalin rymistelystä vielä pisteen päähään, 20-21, mutta erävoiton uhkaajaksi sinivalkoisista ei lopulta ollut.

– Ensimmäinen erä vietiin suhteellisen helposti ja toisessakin saatiin vastustajan kaula hyvin kiinni, mutta tällä kertaa se ei aivan riittänyt. Ratkaisupaikoissa oltiin tänään vähän pehmeitä, Sinkkonen tuumaili.

Myös kolmoserän alku oli Portugalin hallintaa. Hyökkäykset löysivät reiät Suomen torjunnasta, eikä muutaman pisteen etumatkaa saatu kurottua millään kiinni. Vastustaja murjoi neljään erään kaikkiaan 15 ässää, mutta teki vastaavasti myös 17 syöttövirhettä.

– Hyökkäyspelimme olisi riittänyt voittoon. Portugali syötti hyvin ja puolusti meitä paremmin. Etenkin syöttö-vastaanottopelissä jäi huomiseksi paljon petrattavaa, Sammelvuo analysoi.

Päätöserässä Antti Ropponen korvasi Urpo Sivulan hakkurin paikalla. Portugali oli kuitenkin ratkaisupalloissa Suomea aggressiivisempi ja nappasi kesän toisen voittonsa.

– Portugalin peli on aina perustunut aina kovaan syöttöön ja hyökkäykseen. Tänäänkin Alex (Ferreira) takoi tärkeitä pinnoja meidän kenttään, Sinkkonen totesi.

Voittonsa ansiosta Portugali nousi Maailmanliigan sarjataulukossa tasapisteisiin Suomen kanssa. Lauantaina klo 15.00 Suomi kohtaa Slovenian.

– Parannetaan jokaisella osa-alueella vähän ja kaivetaan se normaali pelivire esiin, niin eiköhän se voittotili taas aukea ja Slovenia kaadu, Sinkkonen päätti.

Pistemiehet

Jan Helenius 14/+4
Urpo Sivula 12/+3
Elviss Krastins 10/+1
Tommi Siirilä 7/+4
Antti Ropponen 7/+3
Sauli Sinkkonen 6/+5
Eemi Tervaportti 3/0
Lauri Kerminen vo. 25 %

Valdir Sequeira 19/+9
Alex Ferreira 17/+9
Martins Lourenzo 15/-2

Joukkuetilastot FIN-POR

Hyökkäysprosentti 53-50
Vastaanottoprosentti 45-64
Torjunnat 15-4
Ässäsyötöt 3-15
Syöttövirheet 15-17
Hyökkäysvirheet 7-10

FIVB:n kuvagalleria Portugali-Suomi -ottelusta

http://worldleague.2017.fivb.com/en/group2/schedule/7647-portugal-finland/match

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s