Naiset metsästävät Minskissä välieräpaikkaa

Naisten lentopallomaajoukkue jatkaa loistokkaasti alkanut urakkaansa Euroopan liigassa. Albaniassa Suomi voitti ensimmäisen turnauksen kaikki ottelunsa 3-0 ja on nyt käytännössä yhden voiton päässä välieräpaikan varmistamisesta.

Suomi kohtaa Minskin toisen turnauksen avauspelissä heti lohkokakkosen Albanian ja vähintään 3-1 -voitto ottelusta varmistaisin Suomelle jo lohkovoiton ennen Itävallan ja Valko-Venäjän kohtaamista. Tämä tietäisi myös välierien sekä mahdollisten finaalien jälkimmäisen ottelun saamista Suomeen.

Euroopan liigan välieriin selviää kolmen lohkon voittajat sekä paras kakkonen. Ranska ei kuitenkaan paikkaa ota sen saavuttaessaan, vaan mukaan otetaan välieriin seuraavaksi paras maa. Välierien pelipäivät ovat 28.6. ja 2.7. sekä finaalien 5.7. ja 9.7.

Albanian turnauksessa Suomi jatkoi pelinsä hiomista oikeaan suuntaan Portugalin MM-karsinnoista. Erityisesti Valko-Venäjän kaatuminen 3-0 oli hieno tulos.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi:

– Avausviikonloppu on todellakin takana ja Albania näytti meille parhaita puoliaan. Onnistuimme juuri niissä asioissa mitä haluttiinkin parantaa. Se toi meille hyvän tuloksen. Loistava tilanne, että nyt on aikaa enemmän virittää omaa tekemistä kentällä ja kentän ulkopuolella.

– Harjoittelimme vielä Albaniassa kolme hyvää harjoitusta ja nyt katseet on jo perjantain pelissä. Albania paransi peliään avausturnauksessa koko ajan ja perjantaina tulee kova kapina heitä vastaan.

Lohkon tilanne Tiranan avausturnauksen jälkeen:
1 Suomi 3-0 (9-0) 9
2 Albania 2-1 (6-5) 6
3 Valko-Venäjä 1-2 (4-6) 3
4 Itävalta 0-3 (1-9) 0

Minskin otteluaikataulu:
(Suomen aikaa)
Pe 16.6. klo 15:30 Suomi – Albania
La 17.6. klo 15:30 Suomi – Itävalta
Su 18.6. klo 18:00 Suomi – Valko-Venäjä

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s