Suomi kaatui ennätysyleisön edessä

 

Lentopallomaajoukkue houkutteli Hartwall Arenan lehtereille kaikkien aikojen suurimman yleisömääränsä kotiotteluissa. Maailmanliigan ottelun Australiaa vastaan katsoi paikan päällä peräti 7723 katsojaa, mikä takasi hienon tunnelman.

– Päällimmäiseksi tunteeksi kuitenkin jäi pieni pettymys, kun hävisimme ottelun, joka oli jo aika lailla otteessamme, pohti suomalaisten yleispelaaja Jan Helenius numeroihin 1-3 (21-25, 25-14, 21-25, 19-25) päättynyttä viihdyttävää kamppailua.

Suomi aloitti viikonloppuna ykkösnyrkiksi koostuneella miehistöllä, jossa olivat kentällä passarina Eemi Tervaportti, yleispelaajina Jan Helenius ja Elviss Krastins, keskipelaajina Sauli Sinkkonen ja Tommi Siirilä, hakkurina Urpo Sivula sekä liberona Lauri Kerminen.

Fyysisesti vahva ja suomalaisia ulottuvampi Australia sai toivomansa aloituksen, sillä peli oli nopeasti vieraille 1-5. Suomi nousi peliin mukaan ja tasanumeroihin 10-10, muutama virhe laski australialaiset karkumatkalle. Erä päättyi syöttämään vaihdetun Antti Ropposen virheeseen.

Ottelussa oli lukuisia käänteitä, joista katsojille herkullisin oli toinen erä. Suomi pääsi puolestaan pikaisesti 5-1-johtoon, ja hurmos oli hallissa katossa lukemissa 10-3. Nyt oli kotijoukkueen vuoro syöttää pahoja palloja ja raadella naapurin vastaanotto sekaisin.

Kolmas erä alkoi samaa vauhtia, mutta Suomen peli pysähtyi mukavassa 11-7-johtoasemassa. Illan käänteisiin kuului Australian viiden pisteen putki, eikä Suomi selvinnyt tästä kunnolla mukaan koko iltana. Suomelle tuli helppoja virheitä.

– Tämä oli aikamoinen momentum ottelussa henkisestikin, tunnusti päävalmentaja Tuomas Sammelvuo.

Suomi vaihtoi hakkuriksi hieman keskenkuntoisen Sivulan tilalle Ropposen ja Eemeli Kouki tuli Krastinsin tilalle, mutta suomalaisten hyvä yritys ei horjuttanut Australiaa.

Sammelvuolle viikonloppu oli mieluinen.

– Kehityimme joukkueena selkeästi edellisesti Maailmanliigan viikonlopusta. Moni pelaaja on tehnyt monta viikkoa kovaa työtä ja pelannut lähes tauotta. Eteenpäin mennään, ja tällaiset ottelut kehittävät paljon, sanoi Sammelvuo, joka oli innoissaan Helsingin-viikonlopusta.

– Aivan mahtava tapahtumahan tämä oli. Puitteet olivat hienot, yleisöä paljon, tunnelma korkealla ja pelikin kehittyi oikeaan suuntaan.

Australialle oli kolme Suomen Mestaruusliigasta tuttua pelaajaa, Luke Smith, Harrison Peacock ja Arshdeep Dosanjh.

– Se toi meille ylimääräistä motivaatiota, hymyili Australian päävalmentaja Mark Lebedew.

– Tiesimme Suomen vaaralliseksi joukkueeksi, mutta pystyimme pitämään oman pelimme tarpeeksi kovana.

Kentän hahmo oli Australian vasenkätinen hakkuri Paul Carroll, joka kokosi 22 pistettä. Carroll ja muut pitkät pelaajat näyttivät, että Suomen olisi pitänyt saada syöttöönsä hieman enemmän tehoa kuin nyt.

Suomen pisteet: Jan Helenius 12, Urpo Sivula 12, Tommi Siirilä 10, Elviss Krastins 8, Sauli Sinkkonen 8, Eemi Tervaportti 4, Antti Ropponen 3.

Maailmanliiga jatkuu ensi viikonloppuna Egyptissä, jossa Suomi kohtaa perjantaina Portugalin, lauantaina Slovenian ja sunnuntaina Egyptin. Suomi lähtee tiistaina pitkälle matkalleen samalla miehistöllä, joka pelasi Helsingin turnauksen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s