Naisilla historiallinen askel Albaniassa

Naisten lentopallomaajoukkue esiintyy tensimmäisen kerran Euroopan liigassa 9.-11. kesäkuuta. Kahden viikonlopun ja mahdollisien mitalipelien urakka käynnistyy Albanian Tiranassa.

Euroopan liigassa pelataan kolmessa neljän joukkueen lohkossa kussakin kaksi turnausta. Näiden turnausten perusteella lohkovoittajat sekä paras lohkokakkonen etenevät välieriin, jotka pelataan kaksiosaisina. Välierien voittajat kohtaavat kaksiosaisessa finaalisarjassa.

Albanian turnauksen jälkeen ensi viikolla pelataan Suomen lohkon toinen turnaus Minskissä Valko-Venäjällä.

– MM-karsintojen osalta oma peli on purettu ja Euroopan liiga on nyt mitä mainioin väline lähteä sitä kehittämään paremmaksi. Yleensä on MM-karsntojen tapaisten turnausten jälkeen pelit päättyneet siihen, mutta nyt pääsemme jatkamaan. Pelin kehittäinen on tavoite numero yksi, sanoo päävalmentaja Tapio Kangasniemi.

Kangasniemin kertoo myös tuloksellisia tavoitteita luonnollisesti olevan, mutta ne toteutuvat vain ja ainoastaan oman pelin tason nostamisen kautta.

– Meillä on omassa pelissä asioita, jotka voidaan pistää nopeastikin kuntoon ja se on hieno mahdollisuus. MM-karsintojen Ranska- ja Saksa-ottelut antoivat siitä jo pientä viitettä, Kangasniemi kertoo.

Tämän viikonlopun turnaus pelataan viime vuonna valmistuneessa 10 miljoonaa euroa maksaneessa Tirana Olimpik Parkissa.

Albania ei osallistunut lainkaan viime viikon MM-karsintoihin. Joukkue on leireillyt tiiviisti päävalmentaja Altin Maritrin johdolla ja täydentyi pari viikkoa ennen Euroopan liigan alkua kolmella Yhdysvalloissa yliopistopelejä pelanneella pelaajalla. Viime kauden Euroopan liigassa Albania voitti kaksi peliä kuudesta, mutta ei jäänyt yhdessäkään ilman erävoittoja. Joukkueen ykkösnimiä on Yhdysvalloissa opiskellut ja mm- Norjan mestaruuden voittanut Arjola Prenga sekä kalifornialaisjuurinen passari Cindy Marina.

Itävalta puolestaan oli Suomen tapaan lohkonsa viides voitettuaan Georgian (3-0) ja Unkarin (3-2), mutta hävittyään Venäjälle (0-3), Kroatialle (1-3) sekä Kreikalle (1-3). Itävallan joukkueen paras pistenainen oli MM-karsinnoissa 15,8 pistettä ottelua kohden tehnyt Srna Markovic. Suomen maajoukkueen liberon Saana Koljosen joukkuekaverina viime kaudella Vilsbiburgissa Saksan Bundesligassa pelannut Markovic oli myös vastaanottotilastossa kärkipaikoilla, kolmas.

EM-kisoissa syksyllä pelaava Valko-Venäjä oli lohkonsa kolmas Belgiassa. Valko-Venäjä voitti Espanjan  ja Latvian 3-0 sekä Bosnia & Herzegovinan 3-2, mutta hävisi Italialle 0-3 ja lopulta jatkokarsintapaikan vieneessä ottelussa Belgialle 1-3. Valko-Venäjän joukkueessa LP Viestistä viime kaudelta tuttu Vera Klimovich oli koko MM-karsintojen torjuntatilaston ykkönen 17:llä torjunnalla. Klimovichin isä Aliaksandr toimii joukkueen päävalmentajana ja aviomies Angelo Vercesi apuvalmentajana.

– Tulevat vastustajat ovat vähintäänkin mielenkiintoisia. Valko-Venäjä on takuulaadukas joukkue, joka valmistautuu syksyn EM-kisoihin. Itävalta ja Albania ovat hiukan tuntemattomampia, mutta MM-karsintojen sekä viime vuoden Euroopan liigan tulosten perusteella pelaavia ryhmiä, Kangasniemi analysoi.

Tiranan otteluaikataulu:

(Suomen aikaa)

Pe 9.6. klo 19:00 Suomi – Albania
La 10.6. klo 16:00 Suomi – Valko-Venäjä
Su 11.6. klo 16:00 Suomi – Itävalta

Naisten lentopallomaajoukkue MM-karsinnoissa

2 Iida Paananen pas 23 167 11 Pölkky Kuusamo
4 Noora Kosonen yp 23 182 38 LP Viesti
5 Suvi Kokkonen hak 17 182 19 HPK
8 Kaisa Alanko pas 24 173 51 Münster GER
9 Saana Koljonen lib 28 166 25 Vilsbiburg GER
10 Laura Pihlajamäki kp 26 194 75 Nantes FRA
11 Salla Karhu yp 23 178 26 HPK
12 Piia Korhonen         hak 20 187 35 Dresdner, GER
13 Ronja Heikkiniemi yp 18 181 19 LP Viesti
14 Roosa Laakkonen kp 22 193 23 LP Kangasala
15 Daniela Öhman kp 20 185 26 LP Kangasala
17 Hillaelina Mäntylä lib 28 163 34 LP Viesti
18 Lotta Piesanen yp 19 179 8 Pölkky Kuusamo
20 Yasmine Madsen kp 17 181 8 HPK

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s