Suomi ilman voittoja Maailmanliigassa

Suomen lentopallomiehet päättivät Maailmanliigan avausviikonlopun niukkaan 2-3 (26-24, 21-25, 23-25, 25-22, 13-15) -tappioon turnausisäntä Etelä-Korealle. Tämän sekä Slovenia- ja Tshekki-tappioiden myötä Suomen voittotili on tämän kesän Maailmanliigassa vielä avaamatta.

– Tänään saimme hyvän oppitunnin siitä, että koskaan ei kannata luovuttaa. Meillä oli mahdollisuutemme ottaa voitto, mutta Korea sai lopussa hengen päälle ja taisteli jokaisen pallon loppuun saakka, kapteeni Eemi Tervaportti harmitteli.

Korea aloitti ottelun tuttuun tapaan kovalla höyryllä ja tuuletteli onnistumisiaan perinteisin juoksurituaalein. Jangchung Arenan yli 3000-päinen yleisö eli vahvasti pelissä mukana – äänekästä kannustusta irtosi myös Suomen hyville suorituksille.

Suomi ei kuitenkaan säikähtänyt vastustajan pelityyliä, vaan nousi avauserän herraksi jo ennen ensimmäistä teknistä aikalisää. Lukuisista syöttövirheistä huolimatta Korea onnistui nousemaan vielä tasatilanteeseen 17-17, mutta Elviss Krastins löi nelospaikalta erän poikki toisesta eräpallosta.

– Kokonaisuudessaan tämä oli parempi peli meiltä kuin kaksi ensimmäistä. Varsinkin hyökkäyspeliä paransimme huomattavasti, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo analysoi.

Toisessa erässä isännät pääsivät torjunnalla paremmin kiinni Suomen hyökkäyksiin. Myös syötöllä Korea aiheutti harmia Suomen vastaanotolle. Tehokas leijasyöttö ja torjuntapeli nostivat sinisvalkoiset kertaalleen tasoihin, mutta kotijoukkue vaimensi ja puolusti Suomen hyökkäykset ja ansaitsi näin kakkoserän voiton.

– Opimme tästä sen, että meidän paineen alla on pidettävä fokus paremmin pelin sisällä. Lisäksi ratkaisupalloihin tarvitaan lisää päättäväisyyttä, Sammelvuo sanaili.

Vastustaja hallitsi hienokseltaan myös kolmoserää johtaen sitä pisteen tai parin erolla aina 20 pisteeseen saakka. Meikäläisten orastavan kirin Korea piti kurissa varmalla vaihtopallopelaamisella. Kahden erätappion jälkeen Suomi ei kuitenkaan luovuttanut, vaan otti kuskin paikan välittömästi neloserän alussa. Pallo sai Krastinsin ja Jan Heleniuksen kädestä kovaa kyytiä.

– Viikonlopun aikana peleissä on ollut jonkin verran ailahtelua. Tänään löydettiin oma hyvä taso, joka ei riittänyt kuitenkaan aivan voittoon saakka. Tiedettiin kyllä etukäteen Korean vaarallisuus, Helenius totesi.

Päätöserän alussa Suomi kesti hienosti korealaisten hurmoksen ja oli jo marssimassa kauden avausvoittoon Maailmanliigassa, mutta toisin kävi. Uhrautuvasti puolustanut ja rohkeasti hyökännyt kotijoukkue napsi Suomen 10-8 -johdon kiinni ja pääsi juhlimaan riehakkaasti viikonlopun toista voittoaan.

– Lentopallon taso maailmassa on noussut huimasti viime vuosina, mikä on vain hyvä asia. Se laittaa kaikki tekemään töitä entistä enemmän, Sammelvuo päätti.

Korean kaikki kaikessa oli avauserässä kentälle vaihdettu Joo-Hyeong Park. Kokenut yleispelaaja nosti aloitukset varmasti ja hyökkäsi laidasta hyvillä tehoilla lukemat 23/+18. Turnauksen aamupelissä Slovenia otti viikonlopun kolmannen voittonsa kaatamalla Tshekin 3-1.

Suomen joukkue lentää maanantaina kotiin ja aloittaa valmistautumiseen ensi viikonlopun toiseen turnaukseen. Hartwall Arenalla kohdataan torstaina Slovakia, perjantaina Kiina ja lauantaina Australia.

Tilastot Suomi-Korea

Pistemiehet Jan Helenius 19/+12 Elviss Krastins 18/+13 Antti ropponen 18/+10 Sauli Sinkkonen 12/+5 Tommi Siirilä 9/+5

Lauri Kerminen vo 67 %

Joukkuetilastot vastaanottoprosentti 67-52 hyökkäysprosentti 48-53 torjunnat 12-7 ässäsyötöt 6-3 syöttövirheet 13-15 hyökkäysvirheet 11-10

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s