Slovenia ei antanut naisille erääkään

Naisten lentopallomaajoukkueen MM-karsinnat päättyivät tappioon Slovenialle 0-3 (16-25, 21-25, 24-26). Näin Suomen saaliiksi viidestä ottelusta tuli yksi voitto ja neljä tappiota. Saalis riitti kuuden joukkueen karsintalohkossa viidenteen tilaan.

Saksa voitti lohkon puhtaalla pelillä ja otti odotetusti suoran MM-kisapaikan. Slovenia puolestaan meni lohkokakkosena elokuun jatkokarsintaan.

Avauserässä Slovenia oli suvereeni ja kasvatti eroaan tasaisesti pitkin erää. Suomen hyökkäys tökki pahasti ja hyökkäysprosentiksi kirjattiin vain 17.

Toistakin erää Slovenia johti koko ajan. Suomi pääsi vielä erän loppuvaiheissa kahdesti pisteen päähän, mutta molemmilla kerroilla Slovenia nappasi kolme pistettä perättäin putkeen. Piia Korhosen johdolla Suomi sai jo hyökkäyspeliään hieman kulkemaan, mutta esimerkiksi keskeltä ei päästy hyökkäämään mainittavasti.

Kolmatta erää Suomi puolestaan hallitsi ja johti sitä parhaillaan neljälläkin pisteellä (15-11). Suomella oli kolme perättäistä eräpalloakin (24-21), mutta Slovenia teki siitä ottelun loput viisi pistettä vieden erän 24-26.

Piia Korhonen teki Suomen korkeimman pistemäärän (13/+10) hyökkäysprosentin oltua 30. Koko joukkueen hyökkäysprosentti oli lopulta 27 ja Slovenian 48.

Slovenian muutaman vuoden takaisen Suomessa ja Virossa pelatun nuorten EM-turnauksen hopeajoukkueen pelaajista on kasvanut nyt naisten maajoukkueeseen vahva runko. Hakkuri Iza Mlakar teki 20/+14 ja toisen avainpelaajana nähtiin Italiassa pelaava passari Eva Mori.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi:

– Selkeä peli, loppua kohden parannettiin pikku hiljaa. Käynnistys meni liian pitkäksi, ei päästy pelin ytimeen alusta. Kahden suhteellisen väsyneen joukkueen kohtaaminen oli kyseessä. Slovenian pelisysteemi on simppeli: hyvästä vastaanotosta tulee nopeaa laidalta ja vahvasti keskeltä. Silloin joukkue on todella vaikea pysäyttää. Jos vastaanottoa saatiin irti, silloin rullataan taas täysin.

– Oma hyökkäyspeli oli vaikeaa. Vastaanotto oli hyvä (67%) ja siitä hyökkäys vain 27%. Tuskaista oli.

– Kaksi ensimmäistä peliä olivat turnauksessa hankalia, ei päästy normaalia peliämme pelaamaan juuri ollenkaan. Viro ja Portugalikaan eivät ole huonoja joukkueita, tulosta ei vain saatu. Ranska ja Saksa pelit olivat pelillisesti hyviä, niissä oli paljon häivähdyksiä hyvästä.

– Kärjen osalta lohko meni käsikirjoituksen mukaan: Saksa on Euroopan kärkeä. Muut sijat olivat ennakkoon auki. Slovenian tekeminen oli positiivinen yllätys, joukkueen ikärakenne kertoo hyvästä tulevaisuudesta heidän osalta.

– Paras asia on nyt se, että kun yleensä tässä kohtaa kun on saatu ajatuksia pelistä, niin pelit loppuvat. Nyt päästään kuitenkin heti ensi viikolla jalostamaan asioita eteenpäin Euroopan liigassa.

Suomi pelaa seuraavat kaksi viikonloppua Euroopan liigaa Albanian Tiranassa ja Valko-Venäjän Minskissä. Lohkon neljäs joukkue on Itävalta. Molemmissa turnauksessa Euroopan liigan ensikertalaiselle Suomelle tulee kolme ottelua.

Euroopan liigan jälkeen maajoukkue pelaa todennäköisesti lähes samassa kokoonpanossa vielä Universiadit Taiwanissa elokuussa.

Suomen pistenaiset

Piia Korhonen 13/+10 (1 ässä, 2 torj) (hyök 10/33)
Salla Karhu 7/+2 (3 ässää, 1 torj) (hyök 3/18)
Noora Kosonen 7/+2 (1 torj) (hyök 6/16)
Daniela Öhman 5/+2 (1 ässä, 2 torj) (hyök 2/13)
Laura Pihlajamäki 5/+3 (2 ässää, 1 torj) (hyök 2/8)
Kaisa Alanko 4/+3 (2 ässää)
Saana Koljonen (L) vo 82%
Hillaelina Mäntylä (L)
Iida Paananen 2/+2 (2 ässää)
Suvi Kokkonen 2/+2 (1 torj) (hyök 1/5)
Ronja Heikkiniemi 0/-1
Lotta Piesanen, Yasmine Madsen, Roosa Laakkonen ei pelannut.

Slovenian parhaat pistenaiset

Iza Mlakar 20/+14
Sasa Planinsec 11/+10
Anita Sobocan 11/+3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s