Naisten henkinen kantti ei kestänyt

Naisten lentopallomaajoukkueen MM-karsinnat käynnistyivät Portugalin Viana do Castelossa kitkerällä tappiolla Virolle 1-3 (17-25, 25-17, 23-25, 20-25).

Heikon avauserän jälkeen Suomi dominoi täysin toista. Ottelun ratkaisuhetkeksi voidaan jälkikäteen kuvailla kolmannen erän loppua, jossa Viro käänsi 22-20 Suomen johdon 23-25 -erävoitoksi. Neljättä Viro vei vähitellen kohti päätöstä hallitusti johtoasemassa.

Viro oli joukkueista hyökkäysvoimaisempi: Viron hyökkäysprosentti oli 42 ja Suomen 32. Lisäksi hyökkäysvirheitä tuli 23 Viron 15:ttä vastaan.

Suomen keskipelaajat Daniela Öhman (11/+8) ja Laura Pihlajamäki (9/+8) jäivät vaisuihin hyökkäystehoihin (28%). Vain Ronja Heikkiniemi (12/0) sai palloa kuolemaan hyvällä prosentilla (52%), mutta oli vastaanotossa vaikeuksissa.

Viron yleispelaajat Nette Peit (17/+7) ja Kristiine Miilen (15/+8) sekä hakkuri Kertu Laak (14/+6) olivat joukkueen tehokkaimmat.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi:

– Tuloksessa ei sinänsä ole selittelyä. Viron hyvyys ei ollut yllätys, viime vuonnakin oli tiukkaa heidän kanssa kaksi kertaa. Pelissä oli pitkiä pisteputkia puolin ja toisin. Taisi olla ratkaisu enemmän henkisellä puolella, lentopalloilullisia asioita ei oikein tahtonut löytyä.

– Kolmannessa erässä päästiin kokeilemaan hyökkäystäkin 23-20:een, mutta siitä se vain kääntyi Virolle. Näin saattaa käydä, kun mahdollisuuden antaa. Enemmän kyllä harmitti pelin alku, kun ei oltu valmiina pelaamaan. Tulivat päälle kuin yleinen syyttäjä, kun saivat siihen mahdollisuuden.

– Kaikki on vielä auki, pitkä turnaushan tämä on.

Suomen avaus oli: Kaisa Alanko, Piia Korhonen, Ronja Heikkiniemi, Noora Kosonen, Daniela Öhman, Laura Pihlajamäki sekä molemmat liberot Saana Koljonen ja Hillaelina Mäntylä.

Viro aloitti ottelun terävämmin edeten 3-6 -johtoon ja kasvattaen kohta johtonsa jo 4-10:een. Tästä ei Suomi lähemmäksi enää virolaisia erän aikana päässytkään ja Viro kuittasi erän. Aivan lopussa Suomi pääsi jopa hieman kaunistelemaan totuutta. Viro hyökkäsi avauserässä vahvasti 59 % vahvuudella Suomen hyökkäyksen jäätyä 29:ään prosenttiin. Erityisesti Nette Peit oli keskellä todella kova. Lisäksi Viro syötti viisi ässää erään.

Toiseen erään Kangasniemi pyöräytti yleispelaajat ”toisinpäin” ja tulosta alkoi syntyä: erä täysin peilikuvana ensimmäiseen 25-17 Suomelle. Salla Karhu korvasi erässä Kososen. Suomi keräsi erään peräti seitsemän ässäsyöttöä ja sai hyökkäyksensä kulkemaan (44%) sekä tyrehdytettyä Viron vastaavan (31%).

Kolmas erä eteni puoliväliin tasaisena, kunnes Suomi käänsi 12-13 -tappion hetkessä 17-14 -johdoksi. Suomi piti johdon niukasti erän lähes loppuun asti (22-20). Tästä Viro vei kuitenkin kuudesta pelatusta pisteestä viisi ja kuittasi ensimmäiseen sarjapisteeseen riittäneen erän 23-25.

Neljännessä erässä Suomi ei päässyt missään vaiheessa kuskin paikalle ja Viro pääsi juhlimaan makeaa voittoa turnauksen avauspelissä.

Suomen pistenaiset

Piia Korhonen 16/+11
Ronja Heikkiniemi 12/0
Daniela Öhman 11/+8
Laura Pihlajamäki 9/+8
Kaisa Alanko 5/+5
Salla Karhu 5/+1
Iida Paananen 1/+1
Suvi Kokkonen 0/0
Noora Kosonen 0/-3
Saana Koljonen (L) 56%
Hillaelina Mäntylä (L)

Roosa Laakkonen, Lotta Piesanen ja Yasmine Madsen eivät pelanneet.

Viron parhaat pistenaiset

Nette Peit 17/+7
Kristiine Miilen 15/+8
Kertu Laak 14/+6
Eliisa Peit 11/+8

Suomen otteluohjelma MM-karsinnoissa

Suomi – Viro 1-3 (17-25, 25-17, 23-25, 20-25)
1.6. 19:30 Suomi – Portugali
2.6. 17:00 Suomi – Ranska
3.6. 17:00 Suomi – Saksa
4.6. 17:00 Suomi – Slovenia

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s