Suomesta seitsemän joukkuetta Eurocupeihin 2017-18

Suomesta osallistuu ensi kauden lentopallon Eurocupeihin komeasti seitsemän joukkuetta: kolme miehissä ja neljä naisissa. Mestarien liigan edustajinamme ovat Suomen mestarit VaLePa miehissä ja LP Viesti naisissa.

CEV Cupiin osallistuvat puolestaan Mestaruusliigan hopeajoukkueet Hurrikaani-Loimaa miehissä ja HPK naisissa. Challenge Cupiin ilmoittautuivat mukaan miehistä Perungan Pojat (Team Lakkapää) sekä naisissa Oriveden Ponnistus ja Pölkky Kuusamo. Kuusamolaisjoukkue osallistuu nyt Eurocupeihin ensimmäistä kertaa on järjestyksessään 43:s suomalainen Eurocupjoukkue lentopallossa.

Osallistumisoikeus olisi ollut miehissä myös Sampo Volleylla.

Miesten Mestaruusliigan voittaja VaLePa lähtee nyt historiansa ensimmäisen kerran mukaan korkeimman kategorian Eurocupiin.

– Me haluamme tehdä suomalaista lentopallohistoriaa olemalla myös ensimmäinen miesten joukkue lohkovaiheessa. Tämä on seuralle ja joukkueelle mahtava mahdollisuus sekä suuri haaste. Joukkueen rakentaminen ja budjetin saaminen tämän mahdollistamiseksi on jo kovaa työtä vaativaa, toteaa VaLePan päävalmentaja Sami Kurttila.

LP Viesti pelaa naisten Mestarien liigaa LP Salon nimellä, kuten teki ensimmäisenä suomalaisjoukkueena lohkovaiheessa kaudella 2014-2015.

– Viime kerrasta oli hyvät kokemukset urheilullisesti ja myös yhteistyökumppanit olivat erittäin tyytyväisiä. Toivottavasti myös tällä kertaa he lähtevät hyvin mukaan, kun LP pelaamme maailman kovimmassa lentopallosarjassa. Tavoitteet eurokentillä päätetään myöhemmin joukkueen kanssa kun tiedetään arvonnan tulokset, kertoo LP Viestin päävalmentaja ja urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen.

Kaikkien Eurocupien arvonta tapahtuu Luxemburgissa 14. kesäkuuta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s