Naiset selvimpään voittoon lopuksi Ruotsista

Naisten lentopallomaajoukkue otti kaikista kolmesta Ruotsi-maaottelusta voiton, kun se täydensi sarjan lauantaina 3-0 (26-24, 25-11, 25-20) -voitolla Lundissa.

Suomen avaus kolmannessa maaottelussa oli Kaisa Alanko, Piia Korhonen, Noora Kosonen, Suvi Kokkonen, Daniela Öhman, Yasmine Madsen, Saana Koljonen / Hillaelina Mäntylä (L).

Suomi aloitti kaikki erät samalla kahdeksikolla (liberot jakoivat vastaanotto ja puolustustehtävät) . Ronja Heikkiniemi sai muista pelaajista eniten peliaikaa päätöserässä.

Suomi syötti ottelussa 13 ässää passari Kaisa Alangon syötettyä niistä peräti viisi. Hyökkäyspuolella Suvi Kokkonen oli rautaa tehden 12/+7 peräti 69% hyökkäystehoilla.  Ruotsin tähti Isabelle Haak (17/+6) ei päässyt loistamaan tässäkään kohtaamisessa, vaikka olikin kentän paras pistenainen. Haak teki jälleen paljon hyökkäysvirheitä ja hyökkäysprosentti jäi 36:een.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi:

– Ehkä vähän valjumpi peli kokonaisuudessaan, kuin aiemmat. Olimme tänään ns. paremmalla ilmeellä matkassa, kuin eilen: ei jääty murehtimaan virheitä. Se oli yksi teemakin tänään.

– Ruotsi puolusti ensimmäisen erän hyvin, mutta toisen erän me veimme syöttämällä (7 ässää). Ruotsin peli lopahti aikalailla siihen. Meidän keskipelaajat eivät olleet ihan niin vahvoja, kuin kahdessa ensimmäisessä pelissä ja se näkyi hyökkäysprosentissa. Suvi Kokkonen oli yksi pelin onnistujista ehdottomasti.

–  Viikon teemoina oli nopeuttaa laitahyökkäystä ja lisätä keskihyökkäystä, niissä onnistuimme. Koko pelin rytmittämisessä on vielä kehitettävää. Pelit palvelivat tätä puolta aivan loistavasti.

– Ryhmä on kaikkiaan tasainen, saatiin tehdä paljon vaihtoja ja peruspelin taso säilyi ihan kivana. Huoletta voi tehdä vaihtoja, varsinkin laituriosastolla. Heidän tekemistä on kiva katsoa.

– Ensi viikolla päästään treenaamaan Kisakalliossa 4,5 päivää, sitten matkataan Portugaliin.

Naisten MM-karsinnat pelataan Portugalissa 30.5.-4.6.

Suomen pistenaiset:
Suvi Kokkonen 12/+7 (3 Ä)
Piia Korhonen 10/+2 (3 T)
Daniela Öhman 8/+4 (1 T, 2 Ä)
Noora Kosonen 8/+3 (1 T, 2 Ä)
Kaisa Alanko 7/+7 (1 T, 5 Ä)
Yasmine Madsen 6/+1 (1 T, 1 Ä)
Ronja Heikkiniemi 3/+2 (1 T)
Saana Koljonen (L) vo 70%

Ruotsin parhaat pistenaiset:
Isabelle Haak 17/+6
Jonna Wasserfaller 7/+6
Stina Rix 7/0

Ässät: SWE 7 – FIN 13
Syöttövirheet: SWE 5 – FIN 6
Torjunnat: SWE 8 – FIN 8
Hyökkäys%: SWE 30 – FIN 37
Vastaanotto%: SWE 36 – FIN 4

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s