Sammelvuo tyytyväinen avausmaaottelussa nähtyyn

Miesten lentopallomaajoukkue valmistautuu ensi viikolla käytäviin MM-karsintoihin ja sitä heti seuraavaan Maailmanliigaan laadukkassa seurassa, kun joukkue kohtaa kahdesti Bochumissa iime MM-kisojen pronssimitalistin Saksan. Joukkueiden ensimmäisen maaottelun vei tiistain nimiinsä kotijoukkue erin 3-1 (27-25, 24-26, 25-13, 27-25)

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo marssitti avaukseen passariksi Eemi Tervaportin, hakkuriksi Lelu Ojansivun, yleispelaajiksi Elviss Krastinsin ja Niklas Seppäsen, keskipelaajiksi Tommi Siirilän ja Sauli Sinkkosen sekä liberoksi Lauri Kermisen. Neljänteen erään kuusikkoon tulivat Mikko Esko Tervaportin paikalle, Antti Ropponen Ojansivun tilalle ja Antti Siltala korvasi Krastinsin. Jan Helenius kävi kentällä kolmannessa erässä.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo:

– Ensinnäkin meidän pitää ymmärtää, että olemme onnellisessa asemassa, kun saamme pelata näin kovaa joukkuetta vastaan kuin Saksa on, näitä valmistavia otteluita. He laittavat meidät miettimään meidän omaa peliämme.

– Tänään vastakkain oli aloitussyötöissä meidän hyppyleija ja Saksan kovat hyppysyötöt. Olimme vastaanotossa parempia ja teimme todella vähän virheitä syötössä. Saksalta tulee syöttöjä, joita ei meillä harjoituksissa pääse vastaanottamaan. Hyökkäysvoimassa jäimme selkeästi jälkeen, mutta se ei ole yllätys.

– Olimme kolmessa erässä neljästä kahden pisteen sisällä, se on hyvä asia. Kolmannen erän alku voitetun toisen erän jälkeen on asia, johon pitää puuttua. Noin ei voida aloittaa.

– Kaikkiaan paljon hyvää, olemme hyvässä aikataulussa. Ehdottomasti pitää parantaa muutamia juttuja, niitä katsellaan taas tarkemmin huomiseen otteluun. Viilaillaan yksityiskohtia yhä paremmiksi.

Gianin Saksa pommitti kovia aloituksia

Saksan maajoukkueen uusi päävalmentaja on pelaajalegenda Andrea Giani. Nyt 47-vuotias italialainen voitti huikealla urallaan mm. kolme maailmanmestaruutta, kolme olympiamitalia, seitsemän kertaa Maailmanliigan ja neljä Euroopan mestaruutta.

Saksan hakkurikaksikko György Grozer – Jochen Schöps oli tiistain ottelussa tutun kova. Grozer teki kolmeen ensimmäiseen erään 18 pistettä ja Schöps pelkästään neljänteen kymmenen peräti 64 % hyökkäystehoin.

Saksa perusti peliään kovaan aloitussyöttöön ja se näkyi vielä erityisesti virheinä: joukkue teki peräti 27 syöttövirhettä eli enemmän kuin joka neljännessä syötössään.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen Bochumissa keskiviikkona.

Miesten MM-karsinnat pelataan Tsekissä 24.-28.5. Maailmanliigaa pelataan puolestaan kesäkuussa Koreassa, Helsingissä sekä Egyptissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s