Mikko Esko tekee paluun maajoukkueeseen

 

Miesten lentopallomaajoukkueen ohjelmassa on tulevana keväänä ja kesänä kolme isoa haastetta: MM-karsinnat, Maailmanliiga ja EM-kilpailut. Viidennen vuoden päävalmentaja toimiva Tuomas Sammelvuo julkisti keskiviikkona 30 pelaajan ryhmän, josta MM-karsintojen ja Maailmanliigan miehistöt valitaan.

Joukosta muotoutuu ensimmäiseksi 14 pelaajan ryhmä, joka edustaa maatamme Tshekin MM-karsinnoissa 24.-28. toukokuuta.

Maajoukkuelistalta löytyy todella kova palaaja, kun Mikko Esko (38) liittyy jälleen ryhmään. Viimeksi 272 maaottelullaan kaikkien aikojen kolmanneksi kokeneimpana maajoukkuepelaajana oleva Esko esiintyi maajoukkuepaidassa Puolan MM-kilpailussa vajaat kolme vuotta sitten.

– Mikko Eskon kanssa olemme sopineet MM-karsintaan osallistumisesta. Kun soitin miehelle, niin se into ja palo, mikä hänen äänestä kuului oli mahtava kuulla. Mikko on loistavassa kunnossa ja olemme käyneet Eemin (Tervaportti) ja hänen kanssa tilanteen sekä passarien roolit läpi. Uskon, että molemmat auttavat toisiaan olemaan vielä parempia joka päivä, Sammelvuo kertoo.

Muuten pelaajalistalta löytyvät kaikki viime kauden päättäneen EM-karsinnat pelaajat Anssi Hakala pois lukien.

Kuortaneella pelaava ja opiskeleva Matias Sosunoff on nyt ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja miesten maajoukkueryhmässä.

Sosunoffin lisäksi ryhmässä on kuusi muuta pelaajaa, jotka eivät vielä ole debytoineet miesten maajoukkueessa: Niklas Breilin (-99), Antti Ronkainen (-96), Miro Määttänen (-96), Sakari Mäkinen (-95), Samuli Kaislasalo (-95), Joonas Jokela (-98) ja Niko Haapakoski (-96). Lisäksi Akseli Lankisen kaikki viisi maaottelua tulivat ns. B-maajoukkueesta Bakun Euroopan kisoista.

Kuortane, Saksa, Tshekki, Korea, Egypti, Helsinki, Australia

Leirityksen maajoukkue aloittaa 25. huhtikuuta tutusti Kuortaneen Urheiluopistolla, Olympic Training Centerissä. Kolmen viikon tiiviin leirityksen jälkeen joukkue matkaa kahteen maaotteluun Saksaa vastaan sen kotikentälle 16.-17. toukokuuta.

– Valmistautuminen MM-karsintaan jää lyhyeksi, riippuen tietysti kaikkien pelaajien sarjakausien lopusta. Tarkoitus on aloittaa leiritys huhtikuun lopulla silloin valmiudessa olevien pelaajien kanssa, kuten ennenkin, Sammelvuo kertoo.

– Teemme kaiken mahdollisen, että MM-karsinnan startatessa meillä on kaikilla sellainen olo, että olemme valmistautuneet viimeisen päälle. Emme anna prosentinkaan mahdollisuutta sille, että aliarvioismme tuntemattomampia vastustajia yhtään. Paras mahdollinen harjoittelu, pari hyvää harjoituspeliä Saksaa vastaan ja olemme valmiita. Lisäksi valtavan tärkeää on muodostaa nopeasti yhteinäinen tiimi, jolla on suuri yhteinen sydän. Kaikki kentän ulkopuoliset hetket ovat todella tärkeitä, päävalmentaja linjaa.

Tämän jälkeen maajoukkueella on edessä siis yksi kauden päätavoitteista, MM-karsintojen toisen kierroksen turnaus Tshekin Karlovy Varyssa. Siellä Suomi kohtaa Kyproksen, Pohjois-Irlannin, Ruotsin, Espanjan ja Tshekin. Lohkon voittaja selviytyy ensi vuoden MM-lopputurnaukseen ja lohkokakkonen heinäkuussa pelattavaan 3. kierroksen turnaukseen.

Heti MM-karsinnoista kotiuduttuaan joukkue matkustaa seuraavana päivänä Koreaan Maailmanliigan ensimmäiseen turnaukseen. Korean turnausta seuraavilla viikoilla ovat vuorossa Helsingin kotiturnaus ja Egyptin turnaus. Maailmanliigan kakkostason lopputurnaus pelataan 20.-25.6. Australiassa.

– Maailmanliigaan teemme uskoakseni muutaman pelaajamuutoksen. On aivan mahtavaa päästä pelaamaan Helsinkiin Hartwall Areenalle kotiyleisön eteen. Siitä voisimme ottaa koko lentopallokansan yhteisen tavoitteen tehdä kaikkien mieliin pitkäksi aikaa jäävän tapahtuman, Sammelvuo toivoo.

Miesten maajoukkueryhmä MM-karsinnat ja Maailmanliiga 2017

Passarit:

Eemi Tervaportti, Poitiers, FRA

Mikko Esko, VaLePa

Akseli Lankinen, LEKA Volley

Jani Sippola, Düren, GER

Niko Haapakoski, ETTA

 

keskitorjujat:

Tommi Siirilä, Ajaccio, FRA

Sauli Sinkkonen, Anwerpen, BEL

Markus Kaurto, ETTA

Miki Jauhiainen, Brigham Young University, USA

Henrik Porkka, LEKA Volley

Aleksi Kaatrasalo, Sampo Volley

 

Yleispelaajat:

Niklas Seppänen, Tours, FRA

Jan Helenius, LEKA Volley

Elviss Krastins, Antwerpen, BEL

Antti Siltala, Maliye Milli Piyango, TUR

Peetu Mäkinen, VaLePa

Sakari Mäkinen, Rantaperkiön Isku

Miro Määttänen, Vantaa Ducks

Eemeli Kouki, Hurrikaani-Loimaa

Antti Ronkainen, ETTA

Matias Sosunoff, Kuortane

 

Hakkurit:

Lelu Ojansivu, Kuzbass Kemrovo, RUS

Antti Ropponen, Kokkolan Tiikerit

Urpo Sivula, VaLePa

Samuli Kaislasalo, LEKA Volley

Joonas Jokela, ETTA

 

Liberot:

Lauri Kerminen, Kuzbass Kemerovo, RUS

Eetu Pennanen, ETTA (libero, yleispelaaja)

Aleksi Mutka, Sampo Volley

Niklas Breilin, Kuortane

Maajoukkueryhmän tarkemmat tiedot netissämme:

http://www.lentopalloliitto.fi/urheilua/maajoukkueet/miehet/joukkueen-kokoonpano.html

Miesten lentopallomaajoukkueen staff:

Päävalmentaja: Tuomas Sammelvuo

II-valmentaja & fysiikkavalmentaja: Claudio Rifelli, ITA

Apuvalmentaja (asiantuntijatehtävät/analysointityö): Mikko Häyrinen

Analysointi/tilastointi: Kamil Sołoducha, POL

Hieronta/huolto: Jesse Kutila ja Jani Niskakangas

Joukkueenjohtaja: Jaana Laurila

Lääkäripalvelut: Jari Syrjänen

Henkilöanalyysit/henkinen valmennus: Jukka Sappinen

Tiedotus: Toni Flink ja Heikki Kiiskinen

Maajoukkueen kevään ja kesän ohjelma (MM-karsinnat, Maailmanliiga)

25.4.             Leiritys alkaa Kuortaneella

16.-17.5.       Saksa – Suomi, maaottelut

24.-28.5.       MM-karsinnat 2.kierros, Tshekki

31.5.-4.6.      Maailmanliiga, Korea

8.-10.6.         Maailmanliiga, Helsinki

14.-18.6.       Maailmanliiga, Egypti

20.-25.6.       Maailmanliigan Final4, Australia (jos mukana)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s