Slovakia kuittasi lentisvoitot tasoihin

Suomen ja Slovakian toinen miesten lentopallomaaottelun Jyväskylässä päätttyi vieraiden voittoon 2-3 (23-25, 21-25, 25-18, 25-23, 14-16). Ottelu oli lentopallomaajoukkueen viimeinen ennen Maailmanliigan käynnistymistä.

Katsojia oli komeasti 1213.

Suomi voitti Slovakian ensimmäisessä ottelussa 3-1.

Suomella oli suuria vaikeuksia erien alussa ja kaksi ensimmäistä menikin vieraille. Kolmannen erän hyvä loppu käänsi otteen isännille, mutta aivan voittoon asti se ei riittänyt.

Päivän parhaisiin onnistujiin kuuluivat Elviss Krastins (15/+10), passari Eemi Tervaportti ja jo tutusti keskipelaajakaksikko Markus Kaurto (11/+9) – Tommi Siirilä (14/+9) . Myös hakkuri Lelu Ojansivu (22/+9) jatkoi oikeaan suuntaan kulkemista, kuten libero Lauri Kerminenkin.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo:

– Hieno nousu jäi päällimmäisenä mieleen. Miten viimeiset pallot nyt sitten meni, niin ne meni nyt noin. Taisteltiin ja peli rupesi toimimaan koko ajan paremmin. Kahdessa ensimmäisessä erässä startti oli passiivinen, se jäi mietityttämään. Niissäkin toki noustiin se mikä ehdittiin, mutta ei riittänyt.

– Viikonloppu antoi todellakin lisää uskoa tekemiseen. Kehitytään ja mentiin taas askel askeleelta eteenpäin. Nyt katseet kohti Japania.

Suomen avaus oli jo aiemmista kolmesta kesän maaottelusa tuttu: Eemi Tervaportti, Lelu Ojansivu, Niklas Seppänen, Elviss Krastins, Tommi Siirilä, Markus Kaurto ja Lauri Kerminen (L).

Vaikeudet vastaanotossa avittivat Slovakian suurelle etumatkalle avauserässä. 10-16 -numeroista peli alkoi parantua myös kotijoukkueelta, mutta pistettä lähemmäksi ei enää ollut asiaa. Slovakia kuittasi erän 23-25.

Toista erää Suomi ei jatkanut siitä mihin ensimmäisessä jäätiin ja Slovakia karkasi jo vahvan syöttöpelinsä siivittämänä 3-10 -johtoon. Parhaimmillaan vieraiden johto oli jo peräti yhdeksän pistettä (6-15), kunnes taas Suomen peli löysi uomansa.

Suomi kavensi hyvällä hyökkäyspelillään eron kahteen pisteeseen (19-21), mutta lähemmäksi ei taaskaan ollut asiaa. Slovakia vei erän 21-25.

Kolmas erä poikkesi kahdesta aiemmasta täysin. Alkupuoliskon erä pysyi tasaisena. mutta 13-14 -numeroista kotijoukkue repäisi erinomaisen syötön ja torjuntapelin myötä erän komeasti loppuun 25-18.

Neljännessä erässä Suomi oli terävänä alusta asti ja vei erää pelin pysyessä hyvänä kaikilla osa-alueilla. Slovakia nousi kuitenkin lopussa peliin mukaan ja aina 20-22 -johtoonkin. Tämän jälkeen Suomi nappasi pari makeaa torjuntaa ja kuittasi erän 25-23.

Viides erä oli varsin tasainen. Suomi pääsi kertaalleen yrittämään ottelupalloakin, mutta kolme viimeistä pistettä kuittasi vierasjoukkue.

Suomi aloittaa Maailmanliigan viikkoa ennen juhannusta Osakassa. Siellä Suomi kohtaa viikonlopun aikana Korean, Japanin sekä Kuuban. Kotimaassa Suomi esiintyy seuraavan kerran Tampereella 1.-3.7. Maailmanliigan kolmannessa turnauksessa.

Suomen pistemiehet:

Lelu Ojansivu 22/+9 (5 äss, 1 torj)
Elviss Krastins 15/+10 (1 äss, 1 torj)
Tommi Siirilä 14/+9 (2 äss, 4 torj)
Jan Helenius 10/+3
Markus Kaurto 11/+9 (3 torj)
Eemi Tervaportti 6/+5 (1 äss, 3 torj)
Niklas Seppänen 4/-3
Lauri Kerminen (L) vo
Antti Ropponen 0/-1
Sauli Sinkkonen 0/0
Peetu Mäkinen 0/0

Slovakian parhaat pistemiehet:

Peter Mlynarcik 19/+8
Matej Patak 21/+13
Stefan Chrtiansky 18/+5
Emanuel Kohut 11/+5

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s